Ez igazán felháborító: a fukar dánok elszegényítik a menekülteket – már csak havi negyedmillió forintnak megfelelő összeget adnak nekik

Életbe lépett kedden Dániában az új liberális kormány menekültügyi reformja, amelynek értelmében az eddiginél lényegesen kevesebb pénzt kapnak a megélhetéshez az országba érkező "menekültek".

A júniusi választásokon győztes jobbközép liberális párt, a Venstre által szorgalmazott új szabályozás alapján például az egyedülállóként elismert "menekülteknek" havonta már "csak" 6 ezer korona (252 ezer forint) jár, amely alig a fele a korábban kapott összegnek.

Koppenhága célja az intézkedéssel, hogy csökkentse vonzerejét a menedékkérők számára.

Hírdetés

A baloldali ellenzék azt vetette a polgári pártok szemére, hogy ezzel a lépéssel csupán "elszegényítik a menekülteket és megakadályozzák a társadalomba való beilleszkedésüket".

A Politiken című napilap egy "menekülteket" segélyező dán szervezettel közösen tiltakozásul adománygyűjtési akcióba kezdett a "menekült gyermekek számára".

Dánia kedden vezette be a kettős állampolgárság intézményét is. Az erről szóló törvényt a dán parlament már tavaly decemberben – még az előző kormány vezetése alatt – elfogadta.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »