Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége

Ez ellen még a marxizmus sem véd: Jeremy Corbyn lett 2019 legantiszemitább személyisége

Nem sokkal a csütörtöki előrehozott választások előtt a Munkáspárt vezetője az amerikai zsinagógagyilkost megelőzve került a csoport listájának élére – írja a Slomóékhoz közeli, kormányhátszéllel gründolt Neokohn. Alább a folytatás. Igaz, a magyar nekik idegen nyelv, de a helyesírási hibákat javítottuk.

A Simon Wiesenthal Központ emellett arra is figyelmeztetett, hogy Nagy-Britannia könnyen „páriává” válhat, amennyiben a baloldali vezetőt választja miniszterelnökévé a jövő héten.

A közelmúltban számos zsidó csoport kongatta meg a vészharangot Corbyn esetleges Downing streetre költözésével kapcsolatban, ahogy a december 12-e egyre közeledik, súlyos antiszemitizmussal vádolva őt és pártját egyaránt.

“Senki nem tett többet a főáramú antiszemitizmus politikai és társadalmi életbe való beépítése érdekében, mint a Jeremy Corbyn vezette Munkáspárt” — szögezte le Marvin Hier rabbi, a központ vezetője.

Hier, kinek szervezete a híres nácivadász Simon Wiesenthalról kapta a nevét, a Corbyn által jelentett veszélyt a náci Németországhoz hasonlította (mégis, mi máshoz? – Kuruc.info szerk.), amivel kapcsolatban az emberek nem maradhatnak csendben.

Nem ez az első eset, hogy a politikai vezető felkerült a listára. 2016-ban Corbyn Munkáspártjának antiszemitizmusa a Wiesenthal Központ listájának második helyét foglalta el, 2017-ben ugyanez a tizedik, a múlt évben pedig maga Corbyn a negyedik helyet „vívta ki magának.”

Hírdetés

A listákat hagyományosan késő decemberben vagy kora januárban hozzák nyilvánosságra, az idei, korai publikációja összefüggésbe hozható a brit választásokkal kapcsolatos aggodalmakkal.

A brit Munkáspárt a döntést „nevetségesnek és súlyosan sértőnek” titulálta.

Múlt hét csütörtökön a Zsidó Munkáspárt Mozgalom 53 oldalas vádiratot nyújtott be a párt antiszemitizmusát vizsgáló bizottságnak. 2015 óta, amikor Jeremy Corbyn átvette a vezetést, több ezer, zsidók ellen irányuló gyűlöletbeszéddel kapcsolatos ügyet jegyeztek fel pártjával kapcsolatban.

Corbyn mégis köti az ebet a karóhoz, hogy ő nem antiszemita, és a Munkáspárt is elintézte a problémát.

A brit Munkáspárt elnöke egy tévéinterjúban a riporterek nógatására nagy nehezen kimondta, hogy sajnálja, ami antiszemitizmus terén náluk történt, de hozzátette, hogy éppen ő az, aki lépéseket tesz az amúgy más pártokat is érintő zsidógyűlölet ellen.

Nagy-Britannia főrabbija, Efraim Mirvis a múlt hónapban példátlan kiállásában arra szólította fel a szavazókat, vegyék észre az „új mételyt” a pártban, mélységes aggodalmának hangot adva Corbyn esetleges hatalomra kerülésének zsidókra gyakorolt hatásával kapcsolatban – idézi fajtiját a Neokohn.

Jeremy Corbyn is rálépett a Canossába vezető útra – már az Orbán-kormány "antiszemitizmusával" riogat

Az ajvék szerint az Izraelt kritizálni merő brit marxista vezér az új Hitler

A brit Munkáspárt vezetője nem kíván "tanulmányútra" menni a jeruzsálemi Jád Vásém Holomúzeumba – ő megteheti, mert zsidó


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »