Ez egyébként már az ukrán ellentámadás, ha nem vettük volna észre – végre a zenebohóc is elismerte

Ez egyébként már az ukrán ellentámadás, ha nem vettük volna észre – végre a zenebohóc is elismerte

Volodimir Zelenszkij "ukrán" elnök szombaton tett nyilatkozatában megerősítette, „ellentámadások és védekező akciók zajlanak”. Hozzátette, arról nem beszélhet, hogy pontosan milyen szakaszban van az akció – írja a Mandiner által szemlézett BBC.

Az elnök azt követően ismerte el az ellentámadás megindítását, hogy Ukrajna déli és keleti részén felerősödött a konfliktus, és egyre több helyen került szóba, hogy megindulhatott a régóta tervezett ukrán ellentámadás.

Hírdetés

A hírek szerint az ukrán csapatok keleten Bahmutnál és délen Zaporizzsja közelében nyomultak előre, és mértek csapást orosz célpontokra. A támadás sikerességéről nehéz hiteles információhoz jutni, mivel míg az ukránok előrehaladásról, az oroszok a támadások sikeres visszaveréséről beszélnek. (Eközben leállították az orosz kézen lévő zaporizzsjai atomerőmű utolsó működő reaktorát is, részben a heves tüzérségi összecsapások okozta kockázat minimalizálása érdekében.)

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy pénteki videóinterjúban már beszélt arról, hogy az ukránok megindították az ellentámadást, de nem sikerült előrenyomulniuk, és sok katonát vesztettek.

Korábban írtuk: Putyin: megkezdődött az ukrán ellentámadás, és eddig kudarc


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »