"Ez egy szerencsétlen ügy" – válaszolta Karácsony Gergely

"Ez egy szerencsétlen ügy" – válaszolta Karácsony Gergely

A Katona József Színház kedvezményes jegyeket árult DK-tagoknak, ezért fegyelmi eljárást indítottak a színházban – ez derült kia a Fővárosi Közgyűlés ülésén.

A Magyar Nemzet kezdett el arról írni pár nappal ezelőtt, hogy a Demokratikus Koalíció tagjai 30 százalékos kedvezményt kaphattak a Katona József Színház előadásaiért, mivel a színház 28 db kedvezményes jegyet osztott ki a párt tagjainak. Az ügyet elsőként a Magyar Nemzet szúrta ki, akikhez egy belsős levelezés került, ami az akcióról szól.

Aztán a színház honlapján megtalálták azt a rubrikát, ahol az „intézmény” – ebben az esetben a DK – megnevezésével érvényesíthető az árengedmény.

A színház ezt később azzal magyarázta, hogy nem pártszimpátia alapján biztosította a kedvezményeket, hiszen rengeteg más intézménnyel is kapcsolatban állnak, de elismerték, hogy a DK-tagjai is kaphattak kedvezményt.

Hírdetés

Az ügy szerdán a Fővárosi Közgyűlés elé került. Wintermantel Zsolt, a a Fidesz fővárosi frakcióvezetője arról beszélt, hogy „Mi lesz a következő? Kedvezményes Budapest-bérlet a DK-tagoknak?” A főpolgármester azt válaszolta:

ez egy szerencsétlen ügy, a Katona József Színházban jelenleg folyamatban van egy fegyelmi eljárás.

Ugyanakkor – mint hozzátette – az igazsághoz hozzátartozik, hogy ilyen típusú kedvezményt már más intézményes partnerek számára is felajánlottak.

Karácsony elmondta: jelenleg vizsgálat folyik a színház ellen, ő pedig mindenképp megvárja annak az eredményét. Ugyanakkor hozzátette: visszásnak tartja a helyzetet, párttól függetlenül.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »