Ez egy ilyen nap: az amerikai barbárok 300 fekete medvét lőttek ki

Ez egy ilyen nap: az amerikai barbárok 300 fekete medvét lőttek ki

Két nap alatt háromszáz feketemedvét lőttek ki Floridában, ahol 1994 óta először adtak engedélyt a ragadozók kilövésére.

Hírdetés

Eredetileg hét napig tartott volna a vadászidény, de mivel már a második napon elérték a vadászok az amerikai barbárok a kitűzött kvótát, máris véget ért a 2015-ös medvevadászat – közölte a vadvédelmi bizottság (FWC).
 
Több mint 3700 vadász kapott engedélyt arra, hogy fegyverrel vagy íjjal és nyíllal feketemedvét lőjön. A szabályok szerint minden vadász csak egy állatot lőhet ki, amely nem nyomhat kevesebbet 45 kilogrammnál. Ezzel a szabályozással a fiatal állatokat kívánták védeni. A Florida államban élő feketemedvék számát háromezerre becsülik.
 
A kormány a vadászengedélyekkel 376 900 dolláros bevételre (106 millió forintos) tett szert. A pénzt arra fordítják, hogy biztosítsák a medvék által lakott területek tisztántartását és a szemét elszállítását, és ezzel elkerüljék az emberek és az állatok nem kívánt találkozását.
 
„Ez a vadászat teljesen felesleges” – adott hangot nemtetszésének Kate MacFall, a Humane Society floridai állatvédelmi szervezet vezetője. Véleménye szerint kutatások bizonyítják, hogy az erdőben élő medvék vadászata nem oldja meg az emberek környezetében élő medvékkel kapcsolatos problémákat. A kormány azonban „nem hallgat a floridai polgárok többségére, akik ellenzik a medvék vadászatát”.
 
Ahogy arról ma kénytelenek voltunk beszámolni, az afrikai barbárok újabb 22 elefántot öltek meg ciánnal a zimbabwei Hwange Nemzeti Park területén.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »