"Ez csak az első felvonása volt Teherán bosszújának"

Mohammad Bakeri iráni vezérkari főnök kilátásba helyezte kedden, hogy további csapásokat mérnek azokra a terroristákra, akik nemrég merényletet követtek el az iráni Ahvazban tartott katonai díszszemle résztvevői ellen.

Bakeri azt mondta, hogy a szíriai célpont ellen előző nap végrehajtott rakéta- és dróntámadás csak az első felvonása volt Teherán bosszújának. A csapás bizonyította – tette hozzá –, hogy az ország biztonsága vörös vonal az iszlám köztársaság vezetése számára.

Hírdetés

Az iráni Forradalmi Gárda hétfőn hat ballisztikus rakétával és hét drónnal támadta a délkelet-szíriai Abu Kamal környékét, válaszul az ahvázi katonai díszszemle elleni merényletre. Az iráni állami televízió, valamint az IRNA helyi hírügynökség beszámolója szerint a terroristák bázisa elleni csapásban számos szunnita dzsihadista fegyveres meghalt, illetve megsebesült. Abu Kamal települést jelenleg a szíriai kormányerők ellenőrzik, azonban a várost az Iszlám Állam dzsihadista fegyveresei támadják.

Az ahvazi terrortámadás elkövetői szeptember 22-én huszonnégy embert megöltek, köztük az iráni elitosztag, a Forradalmi Gárda 12 tagját. A támadásban több mint hatvan ember sebesült meg. A merénylet elkövetőjeként jelentkezett az Iszlám Állam nevű terrorszervezet, illetve egy iráni arab szakadár mozgalom is, az Arab Harci Mozgalom Ahváz Felszabadításáért. Utóbbi egy szakadár ernyőszervezet, az Ahvázi Nemzeti Ellenállás tagja, amely önálló állam létrehozására törekszik az olajban gazdag, délnyugat-iráni Huzesztán tartományban.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »