Ez csak a dráma előjátéka – rövidesen eljuthatunk oda, hogy csak a legkíméletlenebb eszközök kínálhatnak megoldást – rövid lapszemle

Földi László

Földi László volt titkosszolgálati vezető szerint a migráció világhatalmi harc része, amelyben a földrész sorsa a tét. Egyfelől humanitárius katasztrófa, másfelől harc, amelyet nem fegyverrel vívnak. Európát megtámadták, a kontinens a létéért küzd.

Szomorú, hogy ennek ellenére az unió nem alakított ki egységes koncepciót a kérdéskezelésére. Mindez az arab tavasszal kezdődött, amely szó szerint anarchiát teremtett.

Az ukrán konfliktus sem véletlen, a cél leválasztani Oroszországot Európáról. Az orosz energia és nyersanyag, valamint az európai technológia és céltudatosság újra történelmi csúcsokra emelhetné a földrészt és gazdag kultúráját.

Ami persze átrendezné a jelenlegi világhatalmi viszonyokat is. A népességfogyással kapcsolatos szólamok veszélyesek és felelőtlenek. Egy időben így gondolkodott a Nyugat is, de kiderült a németországi törökök, a franciaországi arabok, a svédországi feketék kapcsán, hogy áthidalhatatlanul nagyok a kulturális szakadékok.

Hírdetés

A hazai egyházi és civil segélyszervezetek munkája tiszteletet érdemel. A háttérben vadul dolgozik az a szervezőréteg, amelyet nem a menekültek érdekelnek, hanem a kormány lejáratása, megbuktatása, a közvélemény manipulálása. A migránsok utóbbi esetben csak ürüggyé, eszközzé válnak.

A világon sehol sem lehet a zöldhatáron átsétálni. „Próbáltam volna én csak úgy átmenni a jordán-szír határon annak idején”. A migránsok jelentős része ebből a világból érkezik, tehát pontosan tudja, hogyan lehet és kell törvényesen átkelni a határokon.

Ugyanakkor azt tapasztalják, hogy Európában az illegális határátlépésért nem büntetik őket, még akkor sem, ha ez itt is bűncselekmény, mert menekültként tekintenek rájuk, akiket elszállásolnak és segélyeznek is.

A kerítéssel fizikailag és jelképesen is le kell zárni mindezt. A határátkelőhelyekre, azaz a törvényesség útjára kell kényszeríteni az embereket. Alanyi jogon járó segélyek ideje hamar le fog járni.

Amit eddig láttunk, az csak a dráma előjátéka, ha így haladunk, visszafordíthatatlanul eljuthatunk abba az állapotba, ahol már csak a legkíméletlenebb eszközök kínálhatnak megoldást.
Magyar Hírlap


Forrás:patriotaeuropa.hu
Tovább a cikkre »