Ez brutálisabb lesz mint az összes eddigi Trónok Harca! Északon lemészárolják a farkasokat

A Trónok Harca az igazság szerint egy cseppet sem brutális; a sorozatban a halál csak színjáték és smink. Ellenben most tényleg farkasok pusztulnak el. Norvégia úgy határozott, hogy kilöveti az országban található farkasállomány kétharmadát. Természetesen a környezetvédelmi csoportok szerint a drasztikus döntés egyenesen katasztrofális megoldás.

Becslések szerint hatvannyolc farkas maradt életben az egész országban, többségük Norvégia dél-keleti részén él, a mostani tervezett szerint közülük negyvenhetet lőnek ki. A kivitelezés elég könnyű lesz, a lincshangulat mondhatni szinte össznépi. Az országban ugyanis a farkasvadászat népszerű sport; tavaly tizenhat farkas kilövésére tizenegyezren kértek engedélyt.

A kormány szerint a farkasok túl nagy kockázatot jelentenek a juhnyájakra, a környezetvédelmi csoportok szerint azonban az ember legjobb barátjának az ősei minimális kárt okoznak és nem áll arányban például a farkasok által gerjesztett turizmus okozta haszonnal. (Norvégiában például farkassimogató park is működik.) A zöldek szerint ez egyenesen tömegmészárlás amire több mint száz éve nem került sor és a környezetvédelmi miniszterelnöktől azt kérik, hogy állítsák meg a szégyen megvalósulását.

Hírdetés

A hír azért is érdekes, hogy mert tavaly illegális farkasvadászat szervezésért börtönbüntetéssel sújtottak öt embert Norvégiában, az észak-európai országban ez volt az első ilyen jellegű bűnvádi eljárás. A korbeli MTI tudósítás szerint a farkasok majdnem kihaltak Skandinávia déli részén a túlzott vadászat miatt, az 1970-es években tiltották be vadászatukat.

Egy másik hír szerint pedig a juhokat nem kell annyira félteni, akár eseteként képesek is megvédeni magukat. Ezt az alábbi videó illusztrálja:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »