Ez az Európai Unió végét jelentené

Ez az Európai Unió végét jelentené

Az Európai Unió határainak védelme és a határőrizet módjának megválasztása kizárólagos tagállami hatáskör – hangsúlyozta az Európai Bizottság szóvivője, aki szerint Magyarországnak semmilyen következményre nem kell számítania amiatt, hogy kerítést épít a szerb határon.

A szóvivő ugyanakkor rámutatott arra, hogy a bizottság nem támogatja a kerítések építését, és idézte a bizottság elnökét, aki szerint Európa nem kerítések, hanem hidak emelése által épül. Brüsszeli tudósítónk ugyanakkor arról beszél, hogy a tagállamok közötti határok visszaállítására nem kell számítani.

Hírdetés

„Ez valószínűleg az Európai Uniónak egyfajta végét jelentené, hiszen a szabad mozgás az az Európai Unió négy szabadságelvének egyike, és ennek a megsérülését nem fogják engedni, mondta Arató László. Tegnap az Európai Bizottság első alelnöke ugyan azt mondta, hogy jelentős ez a probléma, de nem akkora, hogy az ötszázmilliós Európai Unió ne tudna megbirkózni vele, ehhez viszont arra van szükség – ezt több politikus is mondta –, hogy a terhek egyenlően, egyenlőbben osztódjanak el. Hogy ez pontosan mit jelent, és milyen jogalkotási folyamat indul meg, arra valószínűleg kilencedikéig kell várni. Mai hírek szerint ugyanis az Európai Bizottság elnöke ezen a napon fogja értékelni Európa helyzetét, és ebben valószínűleg jelentős helyet fog kapni a menekültválság” – tette hozzá a Hír TV brüsszeli tudósítója.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »