Ez az Alexander Stubb nevezetű tahó hazánkat kóstolgatja

A volt finn miniszterelnök azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktornak hitet kell tennie a Néppárt által képviselt értékek mellett, vagy pedig el kell hagynia a pártot. Nem bírja felfogni ez a büdös bunkó libsi, hogy Magyarország döntő többsége magas ívből szarik az EPP által képviselt értékekre.

A Fideszről és Orbán Viktorról is beszélt az Európai Néppárt (EPP) listavezetői pozíciójára pályázó volt finn miniszterelnök egy sajtótájékoztatón – írja a 444. Alexander Stubb a német média képviselőinek arról beszélt, a magyar kormányfőnek és pártjának hitet kell tenniük az EPP által képviselt értékek mellett, vagy pedig el kell hagyniuk a pártot.

Hírdetés

Nem tolerálom az intoleranciát – fogalmazott a politikus, aki elfogadhatatlannak nevezte az Orbán-kormány „demokrácia- és szabadságellenes magyar reformjait”.

Stubb Manfred Weber kihívója a Néppárt listavezetői posztján. Orbán Viktor már korábban kijelentette, hogy ő Webert támogatja, aki egyébként korábban megszavazta a Sargentini-jelentést az Európai Parlamentben, és egyre többször kritizálja a magyar kormány politikai lépéseit.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleményben reagált Stubb kijelentésére. Azt írták: a Néppárton belül éppen kampány zajlik, Alexander Stubb az EPP liberális szárnyának jelöltje, aki Soros Györggyel személyesen nagyon jó kapcsolatot ápol. A Fidesz ezzel szemben az Európai Néppárt kereszténydemokrata szárnyához tartozik, Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja a liberálisok bevándorláspolitikáját, akik ezért támadják Magyarországot


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »