Ez a Sólyom nevű beszari senki 10 éve is berezelt…

Már tíz éve annak, hogy az akkori magyar köztársasági elnököt, Sólyom Lászlót nem engedték be Szlovákiába, aki egy Szent István-szobor avatásán vett volna részt Révkomáromban. Bár az államfőt a pozsonyi kormány előre figyelmeztette, hogy ne vegyen részt az augusztus 21-i ünnepségen, Sólyom László „állítólag” csak akkor értesült a kitiltásról, amikor már úton volt Révkomárom felé.

Ha Sólyomban lett volna akkor spiritusz, egyszerűen átsétált volna a komáromi hídon, akár civilben is. De ő ezt sajnos nem tette meg.

Hírdetés

Tíz évvel később, július 16-án Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brenzovics László, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) elnök meghívására Beregszászra látogatott. Dacára annak, hogy Ukrajnában kedden hatályba lépett a nemzeti kisebbségek nyelvi jogait súlyosan korlátozó törvény, s hogy most hétvégén sorsdöntő parlamenti választásokat tartanak az országban.

Szijjártó viszont bevállalta, odament, mert a magyar kormány kiáll a határon túli, így a kárpátaljai magyarokért is. Sivalkodik is rendesen az ukrán külügy, amely most az illetékes hatóságokhoz fordul azzal a kéréssel, hogy adjanak jogi értékelést Szijjártó látogatásával kapcsolatban.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »