Ez a nyugati politikai "elit": betelepítik a terroristákat, majd közlik a lakossággal: lesznek még támadások, együtt kell élni vele

A rendkívüli állapot fél évvel történő meghosszabbításáról döntött a francia nemzetgyűlés. A törvényhozás alsóháza kedd éjjel szavazta meg a javaslatot.

Francois Hollande államfő a múlt csütörtöki, legalább 84 halálos áldozatot követelő nizzai terrortámadást követően jelentette be, hogy a november 13-i párizsi merényleteket követően kihirdetett rendkívüli állapot meghosszabbításáról döntött.

A kormányoldal három, az ellenzék viszont hat hónapos hosszabbítást javasolt. A kormány végül jelezte, kész támogatni, hogy a rendkívüli állapot 2017 januárjáig tartson.

“Nehéz ezt kimondani, de ez a kötelességem: lesznek még további támadások, és további ártatlan emberek fognak meghalni. Nem szabad hozzászoknunk ehhez a fenyegetettséghez, de meg kell tanulnunk együtt élni vele” – fogalmazott a szavazás előtt mondott felszólalásában Manuel Valls miniszterelnök.

Az eddig négy alkalommal meghosszabbított intézkedés keretében a hatóságoknak különleges jogosítványuk van a biztonság fenntartása érdekében.

Az ellenzéki többségű szenátus szerdán vitatja meg a törvénytervezetet.

A rendkívüli állapot meghosszabbítása nem élvez teljes politikai támogatottságot, az ellenzők szerint nem elég hatékony és sérti az alapjogokat.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »