Ez a nyilatkozat húzza keresztbe Orbán számításait

Ez a nyilatkozat húzza keresztbe Orbán számításait

A Jobbik országgyűlési képviselői nyilatkozatot írtak alá október 23-án arra vonatkozóan, hogy semmilyen esetben sem fogják támogatni az Alaptörvény módosítását anélkül, hogy az valódi védelmet nyújtson a bevándorlás ellen.

Ismert, Vona Gábor az Orbán Viktor miniszterelnökkel való négyszemközti találkozó után bejelentette, pártja csak abban az esetben fogja támogatni a népszavazást követő Alaptörvény-módosítást, ha az nem csak a szegény migránsokat, hanem a gazdagokat is távol tartja Magyarországtól. Jelenleg ugyanis a letelepedési kötvényeken keresztül ezrével kapnak magyarországi jogokat az államtól, egyszerűen csak azért, mert fizetnek érte.

A Jobbik elnöke az október 23-i rendezvényen jelentette be, hogy a párt parlamenti képviselői nyilatkozatot írtak alá, melyben vállalják, hogy ebben a formában semmilyen esetben sem szavazzák meg a félmegoldásnak tartott törvénymódosítást.

Az Alfahír megszerezte a szöveget, ez a nyilatkozat okozhat nagy gondot a kormánynak:

Én, …………………………………………………. , a Jobbik Szent Koronára esküt tett képviselője a magyar nemzet jövőjéért érzett felelősségem tudatában, saját akaratomból úgy nyilatkozom, hogy az Alaptörvény tervezett módosítását csak abban az esetben támogatom, ha az teljeskörűen biztosítja Magyarország védelmét, azaz együtt jár a letelepedési kötvény intézményéről szóló jogszabályok hatályon kívül helyezésével, annak megszüntetésével.

 

A felém irányuló fenyegetésnek, zsarolásnak, megvásárlási kísérletnek vagy minden egyéb, ezen szándékom eltérítésére irányuló nyomásnak határozottan ellenállok.

 

Hírdetés

A Jobbik országgyűlési képviselőjeként kijelentem, hogy sem a hazámat, sem a becsületemet pénzért el nem árulom.

 

Isten engem úgy segéljen!

 

2016. október 23.

Orbán Viktor miniszterelnöknek jelenleg nagyon fontos, hogy megmutassa erejét, és azt, hogy a Jobbik nem tud rajta fogást találni – nyilatkozta lapunk megkeresésére Volner János Jobbik-frakcióvezető. A képviselő az Alfahírnek arról beszélt, a kormányfő ennek érdekében nagyon sokat hajlandó megtenni, akár azt is, hogy az ellenzéki frakciókból rábírjon egy-egy képviselőt az Alaptörvény-módosítás magszavazására.

Mint mondta, a Jobbik frakciójánál nem tartanak attól, hogy ez lehetséges, de a nyilatkozat aláírásával is üzenni akarnak, hogy a legnagyobb ellenzéki pártból senki nem fogja támogatni a módosítást akkor, ha az a letelepedési kötvények megszüntetése nélkül történne. Volner János úgy sejti, Orbán Viktornak a legnagyobb esélye az MSZP padsoraiból való eltérítésre van, mert a baloldali pártok politikusai egy „hitehagyott közösség” tagjai, akik nem bíznak már abban, hogy egyáltalán belátható időn belül a kormányzás közelébe juthatnának.

A Fidesz várható reakciójáról szóló kérdésünkre a frakcióvezető azt mondta, szerinte Orbán Viktornak annyira fejlett az egója, hogy a Jobbik nyomására nem lesz hajlandó még egy ésszerű kompromisszumot sem kötni, inkább külön úton fogja magától megszüntetni a kötvényeket, mintha egyébként is akarta volna.

Create column charts

A kormánypártoknak két fő hiányzik a kétharmados többséghez, tehát jó eséllyel környékezhetik meg a független képviselőket is. Az viszont már biztos, hogy ha Orbán Viktor miniszterelnök nem hajlandó feladni a letelepedési kötvényekre épülő bevándorlás-bizniszt, a Jobbik nem támogatja az Alaptörvény módosítását. Eddig minden jel arra utal, hogy így fog elbukni az érvénytelen népszavazás utáni törvényhozás.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »