Ez a nő egy pillanat alatt lett milliárdosból földönfutó

Ez a nő egy pillanat alatt lett milliárdosból földönfutó

Amerika egyik nagy kedvence hullott a porba, miután kiderült, éveken át lódított fantasztikus egészségügyi fejlesztéseiről. Bár cége nem értéktelenedett el teljesen, nem valószínű, hogy a tulajdonosnő bármit is lát majd korábbi, mesés vagyonából.

Az idei év nem lesz Elizabeth Holmes kedvence. Az amerikai startup-világ üdvöskéjének cége a vérkép-elemzés forradalmasítását ígérte, azonban a Theranos nevű vállalat látványosan összeomlott, miután kiderült, kifejlesztett gépük valójában nem képes produkálni azokat az eredményeket, melyekkel eddig dicsekedtek.

Az üzletasszony személyes pénzügyein is megérzi a bukást, az amerikai Forbes magazin számításai szerint ugyanis eddigi, 4,5 milliárd dollárra becsült vagyonából gyakorlatilag egy fillér sem marad majd a zsebében.

Hírdetés

Az újság június második felében megjelenő számában azt írják: Holmes vagyonát teljes egészében a Theranos 50 százalékos tulajdonosi részesedése alapján becsülték meg. A tőzsdén nem jegyzett vállalatot korábban egy 2014-es befektetői tranzakció alapján 9 milliárd dollárra értékelték, azonban a közelmúlt fejleményei miatt már csak 800 millió dollárra taksálják a céget.

Gondolnánk, hogy ennek a feléből, 400 millió dollárból is el-el lehetne lenni szerényen, azonban Holmes valószínűleg egy fillért sem lát majd megfeneklett vállalkozásából, ugyanis a befektetők elsőbbségi részvényeket kaptak, vagyis a felszámolás során előbb őket kell majd kifizetni, és nem valószínű, hogy bármi is maradna a tulajdonosnak.

Holmes vesszőfutása a pénztelenséggel nem ér véget, ügyei miatt ugyanis a pénzügyi felügyelettel és a szövetségi ügyészséggel is meggyűlt a baja.

Forrás: profit7.hu / Pr7/Huffington Post/Forbes


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »