Ez a libsi Colleen Bell volt amerikai nagykövet ott árt nekünk, ahol csak tud

Ez a libsi Colleen Bell volt amerikai nagykövet ott árt nekünk, ahol csak tud

Colleen Bell volt amerikai nagykövet is csatlakozott a New York-i magyar konzulátus előtt tartott tüntetéshez – írja a HVG. A lap beszámolója szerint a magyar felsőoktatási törvény módosítása elleni tüntetésen 35-40 fő vett részt, többségében „volt CEU-s diákok”.

Magyar Menedék - Soros

A lap azt írja, hogy Colleen Bell, az USA volt budapesti nagykövete a konzulátuson tartott rendezvényről kifelé tartva állt be a tüntetők közé, és egyértelművé tette, hogy a magyarországi törvénymódosítás ellen tiltakozik.

Hírdetés

“Az eseményről férjével együtt távozó Colleen Bell, a legutóbbi budapesti amerikai nagykövet, támogatásáról biztosította a tüntetőket, és néhány fénykép erejéig közéjük állt.” – írták.

Az amerikai diplomaták az utóbbi évek során immár trendszerűen foglalnak nyíltan állást magyar belügyek kapcsán: 2014 október végén az amerikai nagykövetség akkori ideiglenes ügyvivője, André Goodfriend is csatlakozott a Fidesz székházát megrongáló tüntetőkhöz.

A Mandiner.hu nem sokkal a tüntetések előtt hozott nyilvánosságra olyan dokumentumokat, melyeket 2013 novemberében az USA nagykövete adott át a magyar kormánynak, és konkrét törvénymódosításokkal kapcsolatos követeléseket tartalmazott.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »