Ez a koronavírus nyári variánsának első tünete, már a pozitív teszt előtt jelentkezik

Európa több országában, így Szlovákiában ismét növekszik a koronavírus-fertőzöttek száma. A járvány újabb hullámát a nemrégiben megjelent omikron BA.4 és BA.5 alváltozatai okozza.

Egy Covid elemző alkalmazás szerint a korábbiakhoz képest a koronavírus-fertőzöttek a leggyakrabban fejfájásról számolnak be. Az Egyesült Királyságban a ZOE Covid Study alkalmazást önkéntesek használják, akik beszámolnak egészségi állapotukról és a tüneteikről, valamint arról, hogy pozitív lett-e a tesztjük vagy sem. 

Hírdetés

A megadott adatokat ezután a King’s College London kutatói elemzik, akik nyomon követik a fertőzéseket az egész Egyesült Királyságban, valamint azonosítják, hogy kik a leginkább veszélyeztetettek. Az alkalmazást használók közül három betegből átlagosan ketten számoltak be arról, hogy mielőtt pozitív lett a tesztjük, fájt a fejük.

Néhányuk már a légzési nehézségek megjelenése előtt fejfájástól szenvedett. Úgy tűnik, hogy ez a tünet „gyakoribb”, mint a többi klasszikus Covid-jel.

A kutatók szerint sokan vannak, akik az év elején elkapták a covidot, és most újrafertőződtek. Ugyanakkor ritkán fordul elő, hogy valaki három hónapon belül újra elkapja a koronavírust.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »