Ez a gyáva, gyenge, megalkuvó, álkonzervatív seggfej volt a Magyar Köztársaság elnöke?

Ez a gyáva, gyenge, megalkuvó, álkonzervatív seggfej volt a Magyar Köztársaság elnöke?

Sólyom László valódi énjét leleplező írást tett közzé a Tűfalcsoport blog. Sólyom a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, az írás azonban a volt köztársasági elnök posztjához méltatlan szerepét rója föl.
Sólyom korábban volt köztársasági elnökhöz méltatlan módon exponálta magát marginális ellenzéki kezdeményezések, politikai akciók kapcsán.

Ilyen volt például a kudarcos kockás inges tanármegmozdulás. A bánáti bazsarózsák hős védelmezője a közvélemény egy részében – főleg konzervatív oldalon – teljesen elvesztette a hitelét, hiszen egy volt köztársasági elnöknek is a nemzet egységét kellene kifejezni nyilvános közéleti ténykedése során. Sólyomnál ez rég elveszett.

Mint korábban a Tűzfalcsoport megírta, a Magyar Tudományos Akadémia a függetlenségéért és a szakmai hitelességéért folytat küzdelmet, az MTA Jogtudományi Intézete valóságos ellenzéki kerekasztalt hozott össze.

Jakab András, a Jogtudományi Intézet egykori igazgatója – Sólyomhoz hasonlóan – több ellenzéki fórum így az Eötvös Csoport és a Szalay Kör környékén is felbukkant már.Sólyom László, korábbi köztársasági elnök és Jakab András, az MTA Jogtudományi Intézetének korábbi igazgatója által moderált előadásra, a „Politika és a katolicizmus” címmel rendezett szeánszra várta nemrég az érdeklődőket az álkonzervatív Eötvös Csoport.

Igen ritkák azok az esetek, amikor egy konferenciáról szóló beszámoló esetében a moderátorok személyét és az általuk elmondottakat érdemes kiemelni, de a kormánypártisággal nehezen vádolható Index címlapján olvasható beszámoló is világosan rámutatott, hogy a beszélgetés valódi főszereplője Sólyom László volt.

A kirakat-konzervatív Sólyom által elmondottakat értelmezve, az itt felsorolt – unalomig ismételt- pontokat olvashatták ki az esemény résztvevői:

· a határzár és a vasfüggöny közötti analógia

· a keresztény hagyományokat tisztelő magyar állam elszigetelődése [indián rezervátum]

Hírdetés

· a migránsveszély eltagadása

· a hagyományos családmodell létjogosultságának megkérdőjelezése

· a kereszténység magyarországi szerepének elvitatása

· Ferenc pápa kedvessége és Orbán Viktor romlottsága

Különösen érdekes, hogy Sólyom részletesen kitért a keresztényi családmodell kérdéskörére. A köztársasági elnökként a környezetvédelmi eszményképekhez ragaszkodó Sólyom jelentős energiákat fordított monológjában a keresztény családmodell eszményképének és létjogosultságának megkérdőjelezésére. Az egykori köztársasági elnök fegyverhordozójáról, Jakab Andrásról a Tűzfalcsoport egy korábbi írásában már értelezett, bemutatták, hogy a sokak által sértett tudósként aposztrofált jogász milyen nagy vehemenciával támadta a házasság férfi és nő közötti alkotmányos meghatározását.

Sólyom és Jakab között további egyetértési pont, hogy közösen álltak ki a Soros által finanszírozott CEU mellett, figyelmen kívül hagyva a Tűfalcsoport blog által nyilvánosságra hozott és nagy médiavisszhangot kiváltó dokumentumokat.

A cikk szerzője ismét utal rá, hogy a rendszerváltás időszakában a Soros Alapítvány két kulcsembere: Vásárhelyi Miklós és Dornbach Alajos szabad demokrata színekben fontos politikai szerepet vállalt – egyikük a budapesti pártlista Göncz Árpád utáni második embereként, majd a parlament külügyi bizottságának alelnökeként, másikuk házelnökhelyettesként. Sólyom László, az Alkotmánybíróság elnöke, mint emlékezetes, alig egy éve még az alapítványi Demokrata-pályázat külsősként felkért programirányítója, míg Fodor Gábor, az országgyűlés Emberi Jogi, Kisebbségi és Vallásügyi Bizottságának elnöke ugyanezen program asszisztense volt.

Sólyom László szánalmas megfelelési kényszerét összevetve a hazai ellenzék siralmas állapotával és Soros ismert módszereivel, egyre világosabban rajzolódik ki az a jól ismert sorosista forgatókönyv, amely szerint gyenge és megalkuvó konzervatívokon keresztül próbálják átjátszani a jobboldali választópolgárok szavazatait a Soros-hálózat gazdagítására. Elég csak megnézni, ahogy Soros befolyása alá gyűrte az Európai Néppárt jelentős részét és bevándorlási párti álláspontra térítette őket.

A Sólyom környezetét ismerő informátorok véleményével kiegészítve a fenti sorokat, nem lennénk meglepve, ha a jövőben egyre markánsabb megnyilatkozásokon és baloldali médiahátszélen való siklóernyőzésen kapnánk rajta a korábbi köztársasági elnököt. A Sólyom Lászlót kihasználó erők már tervezik a jövőt.

Tűfalcsoport blog


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »