Ez a fideszes tempó: szűk körben szidja a zsidókat a polgármester, majd utána szépen elmegy hajbókolni nekik

Ez a fideszes tempó: szűk körben szidja a zsidókat a polgármester, majd utána szépen elmegy hajbókolni nekik

Bejárta az internetet az az idén áprilisban a YouTube-ra felkerült felvétel, amelyen Sisák Imre, Pásztó fideszes támogatással megválasztott egykori polgármestere kifejti amúgy meglehetősen helytálló véleményét a zsidókról. Sisák 1998 és 2014 között töltötte be Pásztó polgármesteri tisztségét.

A videón az hallatszik, hogy a szocializmusban – és most is – az összes külkereskedelmi cég mind piszkos zsidókból állt, a pásztói képviselő-testületbe bekerült "Krämeren", "ezen az egyetlen emberen keresztül" pedig megtapasztalta, hogy milyen aljas, piszkos egy népség ez.

A felvételen válogatott szitkok között emlegetett Krämer László 2006 és 2010 között volt tagja Pásztó képviselő-testületének, 2013 őszén halt meg. Érdekesség, hogy az MSZP színeiben megválasztott ex-képviselő érdemeit épp Sisák Imre taglalta a képviselő-testület számára Krämer halála után készített előterjesztésében, kiemelve a néhai képviselő "felkészültségét, lelkiismeretességét, városa és választói iránti odaadását, önzetlenségét, konstruktivitását, segíteni akarását és a pásztói mentőállomás fejlesztésében vállalt szerepét".

Mindezek miatt javasolta egy olyan határozat elfogadását, amely szerint "Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete Krämer Lászlót saját halottjának tekinti, és méltó eltemetésének költségét viseli".

Hírdetés

Szintén kerülte a zsidóságra mint aljas, piszkos népségre történő utalásokat Sisák a tavalyi pásztói holokauszt-megemlékezésen. "Kegyelettel és mély fájdalommal emlékezünk 1944 júniusának első napjaira, amikor a pásztói zsidó közösség több száz tagját hurcolták el munkaszolgálatra, vagy deportálták a náci Németország és csatlósai által felállított haláltáborokba" – mondta akkor még polgármesterként tavaly júliusban.

A téma iránt minden egyes esetben különös érzékenységet tanúsító ATV szerette volna a volt polgármestertől megtudni, hogy tőle hangzott-e el az "inkriminált zsidózó szöveg", ha igen, mikor, továbbá "mikor változott meg a véleménye Krämer Lászlóról", nem kíván-e bocsánatot kérni a volt képviselő hozzátartozóitól, illetve ha nem ő beszél a felvételen, kíván-e pert indítani személyiségi jogai védelmében stb.

A hitgyülis tévének nem sikerült elérnie Sisákot, a nevén nyilvántartott telefonszámokon két gyermeke vette föl a telefont. Egyikük megerősítette, hogy a videón valóban ő beszél, és azt ígérte, továbbítja a megkeresést az édesapjának, akit azonban azóta sem jelentkezett – talán még most is a fiának magyarázza, hogyan törte derékba apja szép fideszes karrierjét e megerősítéssel…

(ATV korrigálva)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »