Ez a bevándorló chipet ültetett volna a német földönkívüli szoknyája alá, de nagyon megbánta!!

Ez a bevándorló chipet ültetett volna a német földönkívüli szoknyája alá, de nagyon megbánta!!

Az eset egy Stockholm melletti erdőben történt, miután svéd szélsőjobboldaliak egy csoportja rárontott a szélsőbaloldaliak egy csoportját megtámadó migránsokat ütlegelő Merkelre. Vagy nem.

Nézi az ember a sajnos egyre népszerűbb közösségi portált, és bár a gondos tisztogatás eredményeképpen ismerőseinek számát lassan nem százra, hanem ötvenre kell kerekíteni, csak szembejön egy-egy meteon.org, hirtop.in, elhallgatott hír, eltitkolt igazság, amit tudnom kell, amiről nem beszél a média (bezzeg).

A gyakran féligazságokat, nem ritkán teljes ostobaságokat és álhíreket közlő oldalak óvatos becslések szerint is csak Magyarországon százezreket érnek el naponta, sőt olykor a milliós nagyságrendről sem túlzás beszélni. Nem szívesen mondom, hogy elképesztő, megdöbbentő, vagy felháborodva tapasztaltam, mert még úgy érezném magam, mint egy pártközlemény, de az biztos, hogy semmiképp sem örvendetes jelenség.

A mérgezett sónak, népvándorlást meg népirtást okozó időjárás-manipulálásnak, gombnyomásra embert ölő, tudatmódosításra képes, bőr alá ültetett chipeknek, eltitkolt ingyenes energiaforrásoknak, chemtrailező repülőknek és a többi hasonlónak évtizedes szakirodalma van, a jelenségen nem lepődünk meg, a megsárgult firkálmányok a szatyrokból már rég az internet nem túl bizalomgerjesztő zugánakmég kevésbe bizalomgerjesztő nevű oldalaira (bónusz: gportal, eoldal, mindenkilapja végződés) bíró zugaiba költöztek, korábban négy színt, öt betűméretet és három betűtípust tartalmazó köremailekben, ma Facebook-megosztások révén terjednek mindenhol.

Különbség, hogy míg korábban kizárólag mókus- és alufóliasapka, de legalábbis a vonatkozó kamuszakirodalom többéves tanulmányozása, illetőleg a témába vágó külföldi, feliratozott, zavaros, rémisztően hosszú YouTube-videók ismerete és aggasztó elhivatottság jellemezte ezek terjesztőit, ma már egyszerű ügyeskedők járnak az élen, egy hasonló oldalt összedobni nem kerül túl nagy munkabefektetésbe, a zavaros teóriák mellett meg jól futhatnak a Nyomj egy lájkot, ha te is imádod a túrórudit, El fogsz képedni, ha megnézed, mit viselt ez a macska a standon-posztok is, garantált a népszerűség, jól fizet a Google Adsense, ha még jobbak vagyunk, akár egy-egy fix hirdető is. (A legprofibb, egyben legijesztőbb ilyen oldal a Mindenegybenblog, nevét meg nem hazudtolva tényleg sikerül odapakolni minden hulladéktartalmat, Fb-oldaluk jelenleg 580 ezer követővel bír.)

Az utóbbi egy évben ugrásszerűen megnőtt a hasonló blogok/portálok száma: nem csoda, ha kitartó a szerkesztő, a siker és a kiegészítő kereset szinte garantált, igaz, nem kizárt az sem, hogy az újonnan felfutott portálok indítása mögött egészen más ok áll.

Elmondom, csak tegyünk egy zárójelet.

(Valószínőleg nincs olyan magyar ember a Facebookon, aki ne futott volna bele legalább egy Hirtop.in, Hirado.top, Napimigráns.com, Megeon.org vagy valamely társukon posztolt felháborító hírbe, ezeket ugyanis az emberek egészen félelmetesen nagy tábora osztogatja művirágos kisnyugíjastól felháborodott jobboson át Széles Gábor milliárdosig olyan elszáltsággal, mintha nem lenne holnap. Az oldalak közös jellemzője, hogy egyszerű, ingyenes sablonra épülnek – percek alatt összedobhatók – nagyot mondó címekkel posztolnak felháborító vagy épp lelkesítő tartalmakat, látogatottságuk pedig az oldalakon lévő valós idejű olvasottságot mutató számláló tanúsága szerint legalább napi 50 ezer körül lehet. (Szinte mindegyiket a Hírvilág Facebook-oldalról pörgetik először, de elindulnak a megosztások több ezer ismerőssel bíró kamufelhasználókkal is).

Az említett domainek egy részét egyébként vagy anonim módon, vagy ugyanarra a kamunévre jegyezték be: Palfalvi Istvanként, Bivajbasznad, Valahol Valami 1 címre, nem létező telefonszámmal. Minthogy több tucat hasonló oldal van (neveiket követni is nehéz, sorra szűnnek meg és sorra jönnek létre újak, a legfrissebb a legfrissebb.info), látogatottságuk összesen naponta meghaladhatja a több százezret is, azt viszont a fentiekből következően nem tudni, hogy ki is áll mögöttük, bár ha arra gondolunk, hogy a migránsellenes közhangulatot meglovagolva jobbára féligazságokon vagy valótlan híreken alapuló uszító, Merkelék ellen hergelő (ilyet mondjuk nem nehéz írni) cikkek mellett aztán sorra jelentek meg az arról szóló anyagok is, hogy a helyzetet kizárólag Putyin tudja rendezni, mi több már bele is fogott és szép sikereket ért el, mindenki levonhatja a maga következtetését. Főleg, ha hozzátesszük azt is, hogy az ehhez hasonló egy kaptafára felhúzott blogok külföldön is léteznek, számtalan nyelven és jobbára ugyanazokat az információkat közlik – a magyar változatok általában 1-2 napos késéssel. Milliókat elérő médiabirodalom néhány millióból? Nem hangzik rosszul, és lehetetlennek sem tűnik.)

A lényeg azonban most nem ez.

Hanem az, hogy a néhány soros cikkeknek nagyjából a fele sem igaz, de az információ szűrésére képtelen százezrek tucatszámra, gátlástalanul osztogatják meg, amit úgy tolnak az arcukba, hogy igaz, elhallgatott információ, amiről „valamiért a média hallgat”, de most már nem maradhat titokban.

Hírdetés

Pedig nem kéne sokat fejlődni ahhoz, hogy ez ne így legyen.

A tény, hogy a fősodratú média hazudik, manipulál, öl, butít, nyomorba dönt, nem elegendő ok arra, hogy hitelesnek tekintsünk minden információt, ami ott nem jelenik meg és közzétevője ezt tartja legnagyobb erényének. Ennyi volna csak.

Lehet, hogy egy-egy kamuhírt olvasva még jobban fel lehet háborodni egyes bevándorlók viselkedésén, Merkelék elkúrt politikáján, még jobban meg lehet kedvelni Putyint is. Akinek van affinitása az ilyesmire, annak a valóban megtörtént események is szolgáltatnak rá alapot. Hihetjük azt is, hogy a magyarok már 40 éve felfedezték az ősenergiaforrást, és azt is, hogy az illuminátusok minden egyes ember minden mozdulatát figyelik, az agyhullámaink frekvenciáját is megváltoztatják. Ettől viszont nem lesz jobb sem nekünk, sem környezetünknek. Sőt.

Szóval nem lehetséges, hogy ne osszon már meg mindenki reflexből minden vele szembe jövő tartalmat?

Tudom, nem lehetséges. Marad a művirág, a Túró Rudi, az Erős Pista, az ingyenes energia és Putyin is.

Hát jó, nekem mindegy.

Kommentelői kiskáté

Mielőtt hozzászólna, kérem, olvassa el!

– Na kibújt a szög a zsákból, az Alfahír is a liberális propagandával áll elő és el akarják tiporni az igazságot.
– Nem. :(

– Most akkor meg mi van? Eddig az oroszokat magasztaltátok meg Putyin volt a megmentő, most meg zavarnak az orosz propagandaoldalak? Menjetek ti is akkor a Merlekt dicsőíteni mind az Index!!!!!
– Egyiket sem írtuk.

– Az Alfahírt is megvették, látom!
– Nem az egész szerkesztőséget, csak engem.

– Ha én lettem volna az az ufó meg is ölöm ezt a szemetet
– ok


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »