Ez a 290 millió éves emberi lábnyom zavarba ejtette a szakértőket

A kőzetet, ami a 299 és 251 millió évvel ezelőtti perm földtörténeti időszakhoz tartozik, Új-Mexikóban fedezték fel, s egy emberi lábnyomot mutat, amit nyilván 299 millió éve hagytak benne. Azonban, akkoriban nem léteztek emberek a Földön, ugyebár?

 

 

Sok író egyet szokott érteni azzal a ténnyel, hogy az elmúlt években számtalan felfedezést tettek világszerte, melyek azt sugallják, hogy a nekünk tanított történelem semmi esetre sem teljes.

 

Képzeljük el, mi lenne, ha a társadalom végre elfogadná azt a tényt, hogy a bolygónkat számtalan ősi civilizáció népesítette be a múltban, valamint a földi élet – a fejlett élet – évmilliókon át létezett?

 

Manapság ez csupán teória – egy vad találgatás –, amit úgy tűnik, hogy számos „ellentmondásos” felfedezés megerősít.

 

Az egyik ilyen az úgynevezett „Zapatai Nyom” vagy „Zapatai lábnyom”, melyet Új-Mexikóban találtak.

 

A Zapatai lábnyom egy perm földtörténeti időszakhoz tartozó mészkőben található emberi lábnyom, melyet Jerry MacDonald paleontológus elemezett, aki a perm kori rétegekben fennmaradt, megkövült nyomokat fedezett fel néhány kilométerre a Zapatai lábnyomtól.

 

A rejtélyes lábnyomot Dr. Don Patton vizsgálta meg, aki azt állítja, hogy az Új-Mexikóból származó permi kőzet eredeti emberi lábnyomot rejt.

 

A Genesispark.com szerint Dr. Don Patton megpróbálta a sziklából kivágni a lábnyomot, de négy karborundum (szilícium-karbid) pengét tett tönkre, miközben egyetlen vágást sikerült ejtenie!

Patton arról számolt be, hogy személyesen tekintett meg egy olyan fényképet, amely négy, gyakorlatilag ugyanolyan lábnyomot ábrázolt egy nyilvánvalóan bal-jobb mintázat formájában kb. negyed mérföldnyire a Zapatai lábnyomtól.

 

Természetesen az ellentmondásos rész annak a kőzetnek a kora, melyben a lábnyom megmaradt: ez ugyanis a feltételezések szerint már létezett a perm időszakban – 299 és 251 millió évvel ezelőtt –, illetve még a madarak, a dinoszauruszok és az ember előtt.

 

Érdekes módon a perm földtörténeti idő (a paleozoikummal együtt) a perm-triászi kihalási eseménnyel zárult le, ami a Föld történetében a legnagyobb tömeges kihalásnak számít, mely során a tengeri fajok közel 90%-a, míg a szárazföldi fajok kb. 70% halt ki.  A perm-triászi kihalási eseményből való talpra állás elnyúlt, és a szárazföldön az ökoszisztémának 30 millió évre volt szükség a felépüléséhez.

 

Mindennek ellenére – visszatérve a különös lábnyomhoz – sokan pártfogolják azt, míg olyanok is akadnak, akik kétségbe vonják a valódiságát, mivel több „nem természetes jellegzetességgel” is bír.

 

Hírdetés

Don Patton az úgynevezett Zapatai Lábnyom társaságában

 

Miként Glen J. Kuban író megjegyezte, a vitatott lábnyom néhány olyan jellegzetességet mutat, mely nem mondható tipikusnak az eredeti emberi lánylenyomatokon.

 

A lábujjak vonala és helyzete némiképp természetellenes, továbbá az izompárna keskenyebb és kerekebb, mint a legtöbb eredeti lenyomaton. Néhány kutató azt hangsúlyozta, hogy a nyom némi sárfelfröccsenés, azaz egy lenyomat körüli kiemelkedés pereme.

 

Feltehetően ez alátámasztja a hitelességét:

 

„A MacDonald által gyűjtött megkövesedett nyomok számos olyan dolgot magukba foglalnak, melyeket a paleontológusok szeretnek „problematikának” nevezni. Az egyik nyomvonalon például egy három ujjú lény látszólag tesz néhány lépést, majd eltűnik, mintha felszállt és elrepült volna. ’Nem ismerünk egy három lábujjú lényt sem a perm időszakában’ – mutatott rá MacDonald. – ’S nem lehetnek madarak.’ Számos olyan nyom van, ahol a lények láthatóan a hátsó lábukon jártak, míg mások majdnem majomszerűnek tűnnek. Az egyik iszapkőtáblán valami szokatlanul nagy, mély és félelmetes kinézetű lábnyomokat veszek észre: mindegyiknek öt boltozatos lábujjnyoma van, mintha körmeik volnának. Megjegyzem, hogy éppen úgy néznek ki, mint a medvenyomok.

’Igen – MacDonald vonakodva ugyan, de kijelenti – , hogy biztosan azok.’ A tudósok egyetértenek abban, hogy az emlősök jóval a perm időszak után fejlődtek ki, mégis ezek a nyomok egyértelműen a perm időszakából valók.”

 

(“Petrified Footprints: A Puzzling Parade of Permian Beasts,” The Smithsonian, Vol. 23, July 1992, p.70.) (Source)

 

 

A Fossil Facts and Fantasies (Kitalációk és tények a kövületek körül) című könyvben Joe Taylor azt írja, hogy a lábnyom „egy meztelen női láb lenyomatának tűnik”. Taylor azt állítja, hogy 1929-ben találták, és „azt mondják róla, hogy akkoriban egy második nyom egyik fele is látható volt annak a sziklapárkánynak a szélén, mely a nyomokat tartalmazta. E sziklapárkány széle azóta megfogyatkozott.” Taylor nem árulja el, honnét szerzett tudomást ezekről a részletekről, s nem idéz semmiyen tudományos vagy populáris irodalmat erre vonatkozóan.

 

Jeff A. Benner író azt állította, hogy a „kreacionista közösség egyetértett azzal, hogy a nyom eredetileg emberi és azt bizonyítja, hogy emberek léteztek a dinoszauruszok idejében.”

 

Fordította és szerkesztette: Száraz György

Forrás / Original article: http://www.ancient-code.com/this-290-million-year-old-human-footprint-has-experts-baffled/

 

Engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljam a napvallás eseményeit!

 

 

Részt vehetsz programjainkon:

 

Istentiszteletek http://napvallas.hu/programok/tudj-meg-tobbet-az-istentiszteletekrol-es-ami-mogottuk-van/Aurafejlesztő és Meditációs Klubok http://napvallas.hu/programok/aurafejlesztoi/Főnix-programok http://napvallas.hu/programok/fonix-pHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/fonix-program/”rogram/Egómentesítő kurzusok http://napvallas.hu/programok/egomentesito-kurzus/Karma Oldó Napok http://napvallas.hu/programokHYPERLINK “http://napvallas.hu/programok/karma-oldo-nap/”/karma-oldo-nap/Szer-napok (szent ünnepnapjainkon) https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsÉbresztő Táborok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=tsBel- és külföldi zarándoklatok https://www.facebook.com/napvallas/?fref=ts

 

Csatlakozz hozzánk minden elkötelezettség nélkül!

Járd velünk együtt önmagunk felszabadításának útját, melynek segítségével egységet teremthetsz önmagadban és a környezetedben, s hozzájárulhatsz a világ rendjének helyre állításához!

 

Száraz György

Boldog napot!


Forrás:boldognapot.hu
Tovább a cikkre »