Exkluzív: A megszállt Golán-fennsík szír lakossága sérült terroristákat szállító izraeli katonai konvojra támadt

Exkluzív: A megszállt Golán-fennsík szír lakossága sérült terroristákat szállító izraeli katonai konvojra támadt

Feldühödött Golán-fennsíki szír drúzok támadták meg a Nuszra Front sebesült terroristáit szállító izraeli katonai konvojt. Az izraeli lapok hárítanak, a szír drúzok szerint megölték a két Nuszra terroristát akiket a cionista megszálló erők védeni próbáltak mindhiába.

Pár hét óta az izraeli támogatást élvező Nuszra Front megtámadta a főként szíriai drúzok által lakott Swejda tartományt. A Szíriai Arab Hadsereg,az SSNP, a Nemzetvédelmi Erők, illetve a Drúz Önvédelmi Erők hamar reagáltak és napok alatt visszaszorították a terroristákat akik az izraeli határ felé menekültek. Több száz nuszrás lelte halálát vagy sérült meg az ellentámadás során, akiknek a segítségére az izraeli hadsereg sietett, hogy biztonságos helyre szállítsa a sebesült fegyvereseket.

A feldühödött drúzok  kövekkel támadták meg az  egyik izraeli konvojt ami két nuszra sebesült terroristát szállított. Az izraeli katonák perceken belül elmenekültek,  hátrahagyva a sérült nuszrásokat, akiket a szíriai drúzok azonnal meg is öltek. Az izraeli lapok tagadják az esetet, de a képek önmagukért beszélnek.

.

Az 1967 óta megszállt szíriai Golán-fennsík lakossága, mindvégig a damaszkuszi kormány oldalán foglalt álláspontot. Most, hogy a drúz testvéreiket is fenyegeti a terrorszervezetek agressziója, tüntetésekbe kezdtek, követelve a Golán-fennsíkon élő drúzok felfegyverzését, hogy segíteni tudjanak a sewjdai drúzoknak.

Az izraeli hadsereg a szíriai megszállt Golán-fennsíkon több katonai sátorkórházat állított fel, hogy a hozzájuk menekült Nuszra Front és más szervezetek sebesült terroristák sérüléseit eltudják látni. 

Hírdetés

Netanyahu kezet fog az egyik nuszrás sebesült terroristával akit izraeli kórházban látnak el.

Tavaly decemberben a Vice news arról számolt be, hogy Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök személyesen látogatta meg az izraeli kórházakban lábadozó terrorszervezetek tagjait,akiket úgy mutattak be mint mérsékelt ellenzéki harcosok.

A szíriai konfliktus kezdete óta az izraeli hadsereg folyamatosan beavatkozik különböző terrorszervezetek oldalán. A izraeli légierő többször is támadott meg szíriai katonai támaszpontokkal, hogy gyengítse a kormányerők támadásait az Al-Kaida szíriai ágának számított Nuszra Front ellen. A cionista állam szaúdi támogatással még fegyverrel is ellátja a kormányerők ellen harcoló terrorszervezeteket.

Az iraki és szíriai kormányerők több alkalommal is izraeli gyártmányú fegyvereket találtak a Nuszra Front és az Iszlám Állam terroristáinál.

A szíriai kormányerők, nemrégiben egy izraeli drónt szedtek le, illetve egy izraeli katonai tisztet is likvidáltak Swejda tartományban aki épp az FSA terrorszervezettel állt kapcsolatban.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »