Exhumáltatná a bőnyi tűzharcban elhunyt nyomozó holttestét Győrkös István ügyvédje

Exhumáltatná a bőnyi tűzharcban elhunyt nyomozó holttestét Győrkös István ügyvédje

Exhumáltatná Györkös István ügyvédje az bőnyi tűzharcban tisztázatlan körülmények között elhunyt rendőrnyomozó testét.

Mint ismert, az ügyészség álláspontja szerint egyértelmű és bizonyított, hogy 2016. október 26-án a szélsőséges körökből ismert, most 79 éves Győrkös István vádlott lőtte le gépkarabélyával a nála házkutatást végezni akaró rendőr őrnagyot, közben veszélyeztetve két másik rendőr és a felesége életét is. Győrköst tavaly nyáron a Szombathelyi Törvényszék másodfokú, jogerős ítéletével emberölés bűntette és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt halmazati büntetésül életfogytig tartó fegyházbüntetésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját pedig 25 évben állapította meg.

Hírdetés

A Győri Fellebbviteli Főügyészség most azt közölte, hogy a jogerős ítélet ellen az elítélt védője terjesztett elő perújítási indítványt azzal, hogy rendeljenek el perújítási nyomozást, ennek keretében rendeljék el a sértett holttestének exhumálását, majd igazságügyi orvos-, fizikus-, vegyész és fegyverszakértői vélemény beszerzését, valamint kutassák fel a túsztárgyaló és Győrkös között folytatott beszélgetés hangfelvételét.

Az alapeljárásban a bíróság bizonyítékként felhasznált igazságügyi orvos-, fizikus-, vegyész-, vérmorfológiai-, fegyver-; egyesített orvos- és fegyver-; egyesített orvos-, fegyver- és fizikus-; egyesített vérmorfológiai-, fegyver- és fizikusszakértői véleményeket, meghallgatta a szakértőket, valamint foglalkozott a hangfelvétellel is. Már ekkor elutasították az egyesített orvos-, fegyver-, nyom-, textil-, fizikusszakértő kirendelését, illetve a megölt őrnagy exhumálását célzó védői indítványokat.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint a védelem a perújítási indítványában tehát az alapeljárásban tett korábbi bizonyítási indítványait ismételte meg, az alapeljárásban elutasított, mellőzött bizonyítási indítványok ismételt előterjesztése a bírósági gyakorlat szerint viszont nem perújítási ok.


Forrás:harcunk.info
Tovább a cikkre »