Évtizedes háborúra készül az ukrajnai belügy

Évtizedes háborúra készül az ukrajnai belügy

Anton Herascsenko ukrajnai belügyminiszter tanácsadója úgy véli, hogy az Oroszországgal vívott háború hosszú évtizedekig tarthat. Oleszja Bacmannak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a háború az oroszokkal folytatódni fog, mint Izrael háborúja az arabokkal.

A tanácsadó szerint csak akkor születhet béke a két ország között, ha egy olyan vezetőt kap Oroszország, aki változtat a jelenlegi politikán. Felvetette, hogy az oroszországi „puccs” akár 10-20 évig is eltarthat.

Mondjuk úgy, hogy egyszer béke lesz Ukrajna és Oroszország között, de ehhez még évtizedek kellenek, ez a távoli jövő kérdése. Egyelőre győzni kell, ki kell tartani – idézi a miniszter tanácsadóját az Unian.

Hírdetés

Oroszország további csapatokat küldött Ukrajnába

Az orosz erők 17 zászlóaljharccsoportot küldtek Ukrajnába az elmúlt héten, és további négyet az elmúlt 24 órában, mondta egy amerikai tisztviselő szerdán – írja a CNN.

Amerikai becslések szerint jelenleg 82 orosz zászlóaljharccsoport tartózkodik Ukrajnában.

Az utóbbi négy zászlóaljharccsoportból hármat a Donbasz régióba küldtek. Ezek nem mind gyalogosok, hanem funkcionálisan vannak elrendezve – mondta a tisztviselő.

(Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »