Évente ötször jártak az oroszok Bőnyben

Évente ötször jártak az oroszok Bőnyben

Évente ötször is ellátogattak az orosz hírszerzők Bőnybe, a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonal (MNA) airsoftos gyakorlatozásaira – erről írt karácsonyi számában a New York Times, amely részletesen foglalkozott az októberi bőnyi rendőrgyilkosság utóéletével, illetve az MNA orosz titkosszolgálati kapcsolataival.

Hírdetés

Az Index beszámolója szerint a cikkből az derül ki, hogy Győrkösék kapcsolata az orosz hírszerzőkkel jóval szorosabb volt annál, mint eddig gondolták. A portál emlékeztetett arra, hogy az orosz diplomaták valójában a katonai titkosszolgálat (GRU) diplomatafedésben lévő hírszerzői voltak, és Győrkösék az oroszoktól anyagi segítséget is reméltek. Az oroszok célja pedig a Győrkös által alapított weboldal, a Hídfő megszerzése volt.

A New York Times újságírója a nemzetbiztonsági bizottság MSZP-s elnökével, Molnár Zsolttal és az LMP-s Szél Bernadett-tel beszélt, s ebből az derült ki, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonalnak a hírszerzőkkel közös gyakorlatozásai 2010 és 2012 között voltak a legintenzívebbek. A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai nem nyilatkoztak a lapnak.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelenik meg. A megjelenés időpontja: 2016. 12. 27.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »