Évekig zaklatta tanítványait

Évekig zaklatta tanítványait

Évekig zaklatta hetedikes, nyolcadikos tanítványait egy médiaiskola vezetője, és tanára. A bizonytalan, bátortalan lányokat kereste, és nagyon ügyelt arra, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort.

A délutáni médiaiskola vezetője és tanára, Sz. Mihály Zoltán tanítványai közül válogatta ki áldozatait.

 „Voltak ölelkezős, lányokkal csókolózós fotók, nyelv nyújtogatós, póló alá nyújtogatós rengeteg. Volt két belsős lány, akinek az volt a dolga, hogy bárhonnan Balatonról, Párkányból, bárhonnan megérkeztek, válogassa le a fotókat. És ki volt adva utasításként, hogy egyetlen egy fotó nem kerülhet föl róla az internetre” – emlékezett vissza Berzsényi Ildikó, a médiaiskolába járó egyik kislány édesanyja. A szülők azt mesélik: sokáig az ő gyerekük is titkolta, mi történik a táborokban és az iskolában.

 „Misi nem azokra a lányokra figyelt oda igazán, akikkel minden rendben volt, hanem teljesen tudatosan az olyan kislányokat hálózta be, aki egy kicsit bizonytalan volt, bátortalan volt, hiányzott neki a szeretet, nem volt esetleg apukája, anyukája, vagy meghaltak a szülei. Nagypapa, nagymama nevelte” – vázolta az édesapa, Illés István.

 A tanár úgy bukott le, hogy az egyik szülő meglátta csókolózni egy kislánnyal. A család feljelentést tett. A nyomozás során kiderült, hogy Misi bácsi- ahogy a gyerekek hívták-  évtizedek óta molesztálhatott hetedikes, nyolcadikos lányokat. Korábban egy budapesti általános iskola földrajztanára volt, Bánkúti Anitát még ott hálózta be.

„Mikor elmúltam 14 éves, három nappal utána vette a szüzességemet el. Addig minden egyéb dolgot, ami éppen azzal nem jár együtt, megcsinált. Akkor arról is beszéltünk, hogy azért ezt se mondjuk el senkinek, mert, hogy akkor ebből neki baja lenne” – emlékezett vissza az áldozat.

Anita azt mondja: egykori tanára kínosan ügyelt rá, hogy a kiszemelt áldozat elérje a 14 éves kort, mire szexre kerül a sor. A pszichiátere szerint a férfinak súlyos személyiségtorzulása van. „Valószínűleg egy magasabb intelektus tartományba esik, tehát jó értelmi képességű ismeri a jogszabályokat, ismerheti a retorziókat a lebukás utáni következményeket. Tudja, hogy más a büntetési tétele egy 12 alatti és egy 12 fölötti sérelmére elkövetett cselekménynek. Én ebben nem a pedofília hiányát látom, hanem inkább még egy súlyosabb személyiség torzulásnak a jeleit is. Ahol a saját későbbi lebukás utáni jogkövetkezményekkel szembeni védelme miatt 13-14 évesekkel követi el a bűncselekményeket” – ismertette Sófi Gyula.

 

Hogy mi történt még az iskolai táborokban, és hogyan reagált a tanár a vádakra, kiderül a Riasztásból 21 órakor.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »