Évekig csalhatott a gyereke menzapénzével egy NAV-os alkalmazott

Évekig csalhatott a gyereke menzapénzével egy NAV-os alkalmazott

Ingyenebédet kért gyerekének az óvodai menzán, ezzel csalt el a gyanú szerint több mint kétszázezer forintot egy NAV-os alkalmazott.

Költségvetési csalás gyanújával nyomoz Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztálya és a NAV Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága a NAV egyik munkatársa ellen, aki gyanújuk szerint jogosulatlanul igényelt ingyenebédet óvodás lányának – írja a Blikk.

Szociális alapon lehet ilyen térítésmentes ebédet igényelni, de a NAV alkalmazottja jövedelme alapján nem lett volna jogosult a támogatásra. Mégis kérte, így összesen 216140 forintot spórolt magának.

Hírdetés

A kormányhivatalnok 2015 és 2017 között a saját nevében tett nyilatkozatot arról, hogy lánya jogosult az ingyenes étkeztetésre.

A rendőrség szerint ez kimeríti a költségvetési csalás bűncselekményét, és mert kormánytisztviselő az elkövető, ezért az ügyet továbbították a Központi Nyomozó Főügyészségnek.

A Blikk kereste a gyanúsított kormányhivatalnokot, de ő nem kívánt nyilatkozni. Az illetékes szervektől és hatóságoktól sem kaptak választ kérdéseikre.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »