Évek óta nem fizettek annyit Munkácsy-képért, mint vasárnap Budapesten

Évek óta nem fizettek annyit Munkácsy-képért, mint vasárnap Budapesten

A járványhelyzet ellenére komoly kereslet van a műtárgypicon.

Kilencvenmillió forintért kel el Munkácsy Mihály Fasor című festménye a Virág Judit Galéria vasárnap tartott őszi árverésén a Budapest Kongresszusi Központban. Nem sokkal kevesebbet, 80 milliót adtak Kádár Béla Eladják a szürkét című képéért.

Hírdetés

Kádár Béla esetében pedig szinte már megszokottnak számít a 80 milliós ár, ami 36 millióról indult. A Vaszary János park sorozatának darabjáért adott 72 millió forint is nagy siker” – mondta Törő István ügyvezető igazgató.

“Hiba nélkül debütált a galéria online árverési felülete, amelyet Magyarországon mi építettünk ki először. 202 tételünkre nemcsak Budapestről és vidékről, hanem az Egyesült Államokból, Németországból, Romániából, Ausztriából és máshonnan is licitáltak” – mondta Törő István. Hozzátette, hogy noha az online licitálási lehetőséget alapvetően a koronavírus-járvány miatt kellett bevezetni, szerinte nagyon sokan nem vásároltak volna, ha ez a lehetőség nem adódik számukra. Online mintegy 180-an kapcsolódtak az árverésbe, csaknem kétszáz telefon volt, emellett a Budapest Kongresszusi Központban távolságtartási szabályokat betartva 350-400 ember vett részt személyesen az eseményen.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »