Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között többen életüket vesztették

Evakuálnak egy temesvári lakótömböt, miután gyanús körülmények között többen életüket vesztették

EvakuĂĄlnak egy temesvĂĄri lakĂłtĂśmbĂśt, miutĂĄn gyanĂşs kĂśrĂźlmĂŠnyek kĂśzĂśtt ĂŠletĂŠt vesztette kĂŠt gyerek ĂŠs egy felnőtt, ĂŠs tĂśbb ott lakĂł szemĂŠlyt kĂłrhĂĄzban ĂĄpolnak – jelentetette be hĂŠtfőn Raed Arafat, az OrszĂĄgos SĂźrgőssĂŠgi IgazgatĂłsĂĄg (DSU) vezetője.

Egyes lakók szerint az esetek azzal függhetnek össze, hogy nemrég kártevőirtást végeztek az ingatlanban.

Arafat elmondta: az épületből mindenkit evakuálnak, és orvosi ellenőrzésnek vetnek alá. A lakásokban méréseket végeznek.

Hírdetés

Dr. Florin Crişan, a temesvári mentőszolgálat szóvivője szerint már szombaton több hívást kaptak a szóban forgó a panelházból.

Egy hĂĄromĂŠves gyerek szĂźlei kihĂ­vtĂĄk szombaton a mentőket, de megtagadtĂĄk a gyerek kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tĂĄsĂĄt. Este ismĂŠt telefonĂĄltak a 112-re, de a gyerek a kĂłrhĂĄzba szĂĄllĂ­tĂĄs utĂĄn elhunyt. Egy mĂĄsik gyereknĂŠl, egy kilencnapos ĂşjszĂźlĂśttnĂŠl, arra gyanakodtak, hogy megfulladt az anyatejtől, ĂŠs fel sem merĂźlt esetleges mĂŠrgezĂŠs lehetősĂŠge. HĂŠtfőn a hĂĄromĂŠves gyermek ĂŠdesanyja is ĂŠletĂŠt vesztette: ugyanolyan tĂźnetek miatt hĂ­vta a mentőket, amilyenek kĂŠt nappal korĂĄbban gyermekĂŠnĂŠl is jelentkeztek, de mire a mentőcsapat kiĂŠrt, az anya is meghalt – rĂŠszletezte a szĂłvivő.

Tizennégy személyt a sürgősségre szállítottak, hogy orvosi kivizsgálásnak vessék alá őket. Az épületbe csak azt követően térhetnek vissza, hogy a hatóságok elvégezték a szükséges ellenőrzéseket. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »