Év végéig 25 482 főre emelkedik a szlovák hadsereg összlétszáma

Év végéig 25 482 főre emelkedik a szlovák hadsereg összlétszáma

A Szlovák Köztársaság Fegyveres Erőinek teljes létszáma – beleértve a hivatásos katonákat is – idén december 31-én 25 482 fő lesz –  derül ki a Védelmi Minisztérium anyagából, amelyet a kormány a szerdai kihelyezett ülésén hagyott jóvá.

Az anyag a katonák és az alkalmazottak létszámának aktualizálásán kívül a hadsereg főbb fegyvertípusaival és fegyverrendszereivel, valamint a harci eszközök számával is foglalkozik.

Hírdetés

  „A meghatározott létszámok lehetővé teszik a tervezett szervezeti változtatásokat és megteremtik a feltételeket a fegyveres erők mozgósításához háború vagy hadiállapot idején, valamint a Szlovák Köztársaság NATO- és EU-tagságából, illetve a Szlovák Köztársaságot kötő nemzetközi szerződésekből eredő kötelezettségek teljesítéséhez.”

– áll az anyag indoklásában. A kormány által 2022 novemberében jóváhagyott összlétszámhoz képest 266 fővel nő a hivatásos katonák száma. A harci és kiképző repülőgépek száma azonban 13 darabbal csökkent 2022 novemberéhez képest, miután az előző kormány a felszereléseket Ukrajnának ajándékozta.

Teraz.sk nyomán


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »