European Patriots: Védjük meg együtt az európai értékeket!

European Patriots: Védjük meg együtt az európai értékeket!

A nemrégiben alakult European Patriots Unite ügyvezetője már többeknek ismerős lehet, hiszen jó néhány éve aktívan vesz részt a jobboldali politikában. Komoly harcot folytat az LMBTQ politikai és társadalmi terjeszkedése ellen, szervez nemzeti rendezvényeket és most Európa patriótáit fogja össze civil egyesület formájában. A Vadhajtások interjú Walter Pál Péterrel az EPU ügyvezetőjével.

Üdvözöllek Pali, köszönjük, hogy elfogadtad a megkeresést. Ugye június 18-án jelentettétek be a European Patriots Unite megalakulását egy sajtótájékoztató keretében, melyről mi is tudósítottunk, de kérlek mesélj az előzményekről. Mi az egyesület alakulásának oka? Miért éppen most? Honnan indult az ötlet? Miért pont egy civil egyesület?

Szervusz, szeretettel üdvözlöm a Vadak olvasóit! Így van, a múlt héten jelentettük be alakulásunkat, melyet egy Bemutatkozó videó formájában is kívántunk kommunikálni Európa patriótái felé.

Az egyesület magja már több éve aktívan munkálkodik a hazai és európai nemzetek védelmében, amit most éreztünk aktuálisnak, hogy hivatalos, egyesületi formába öntsük.

Az egyesület maga Kremser Tamás barátom ötlete nyomán indult, melyben bajtársként segítettük őt dr. Gaudi-Nagy Tamással, Csíkhelyi Leventével és még jó néhány patrióta harcossal, hogy aztán most közösen dolgozhassunk tovább. Talán az a pillanat, amikor úgy gondoltuk hatalmas igény van az európai jelenlétünkre, az a tavalyi brüsszeli tüntetésünk volt, melyet az Európai Parlament épülete elé szerveztünk és ahol kilenc másik nemzet patriótái képviseltették magukat. Az a támogatás és biztatás, amit a többi európai szervezet és mozgalom tagjaitól kaptunk egyértelművé tette, hogy itt nem csak hazai, hanem összeurópai összefogásra van szükség a keresztény nemzeti értékeink védelmében.

Nap mint nap szemtanúi lehetünk annak, miként nézik semmibe a liberális erők a hazájukat szeretőket és a konzervatívan gondolkozókat. Most, hogy már világszerte nyomják el agresszívan a konzervatív gondolkodást, úgy gondoltuk lépnünk kell és aktivizálnunk kell a európai patrióta civileket, hogy tegyenek a hazájukért és identitásuk megvédéséért. Úgy gondoljuk, hogy nem csak a pártpolitikában, hanem a mindennapokban, egyszerű halandóként is meg tudjuk vívni harcunkat a liberalizmus és a globalizmus terjeszkedése ellen és példát mutathatunk hazaszeretetünkből és nemzeti értékeinkből az egész világnak.

– Hogy fogadta Európa népe az alkulásotok hírét? Mik a visszajelzések Európa más országaiból? Vannak már esetleg konkrét szövetségeseitek?

Nagyon megdöbbentünk azon, hogy már az alakulásunk bejelentésének napján több tucatnyian fejezték ki támogatásukat Európa megannyi országából, hogy velünk vannak, számíthatunk rájuk, csatlakoznak a kezdeményezéshez! A már meglévő európai szövetségeseink szintén elkezdék a toborzást és egyesületünk hirdetését, hogy minden patrióta sorainkat erősítse. Több európai párt oszlopos tagja támogatja munkánkat, akik a bemutatkozó videónkban is láthatóak, de mivel civil alapokon működünk az Europa Terra Nostra független szervezet vált legnagyobb szövetségesünkké. Egyesületünk emellett nyitott minden olyan közös együttműködésre, amely az európai nemzetek érdekeit szolgálja.

Hírdetés

– Hazai téren mik a reakciók? Alakulásotokról készült cikkünk alatt rengeteg pozitív visszajelzés érkezett. Mi a helyzet a saját platformjaitokon?

Így van, 99%-ban buzdítás és támogatás érkezett a magyar részről is. E-mail címünkre tucatnyi levél érkezett többnyire a csatlakozási szándék végett, de egyéb felajánlások és kreatív ötleteket is kaptunk üzenetben. Alakulásunkat a Brit Nemzeti párt elnöke, volt EP-képviselő Nick Griffin is üdvözölte egy Twitter bejegyzésben, amiről azt gondoljuk egy eléggé hiteles visszajelzés. YouTube csatornánkra folyamatosan kerülnek fel videók, amely szintén az összeurópai munka eredménye. Weboldalunkat pedig folyamatosan frissítjük és bővítjük új tartalommal, ami hamarosan angol nyelven is elérhető lesz.

– Érthető, hogy civil egyesület, de gondolod, hogy hozhat politkai eredményt munkásságotok? Nyilván ez már kiterjed a pártpolitikára is.

Természetesen attól, hogy nem közteleződünk el egyik párt mellett sem, munkásságunk kiterjed a politikára, hiszen ez a döntéshozás egyik legfontosabb ága. Jó lenne azt látni, hogy pozitív hatással tudunk lenni az európai döntéshozókra és hogy Magyarországhoz hasonlóan egyre több ország alkalmazna jobboldali, nemzeti politizálást hazájában. Keresztény értékeink megvédését prioritásként kell kezelnünk, ez számunkra a nulladik feladat.

– Te ugye több évig aktívan foglalkoztál pártpolitikával. Miért hagytad abba?

Az utóbbi évek alatt rengeteg olyan embert ismertem meg, kiknek munkásságát és törekvéseit mai napig becsülök, de az évek alatt kiderült, hogy a bennem kialakult fontossági sorrend eltérő. Úgy gondolom, hogy aki megtapasztalja a politka romantikáját, az sosem tud felhagyni vele, nem is tervezem, hanem ezt az energiát a European Patriots Unite-ba fektetem bele.

– Befejezésképp mit üzennél a Vadhajtások olvasóinak?

Civilként mindannyian képesek vagyunk tenni Európa és hazánk valódi szabadságáért. Ne habozzatok! Tegyetek Ti is gyermekeink jövőjéért!

Védjük meg együtt az európai értékeket!

Vadhajtások


Forrás:betyarsereg.hu
Tovább a cikkre »