Európai tragédia: nem akart élni, ezért végeztek vele

Egy igazán meghökkentő történetről számolt be a Daily Mail. Egy 24 éves belga lányról írt, akinek annak tükrében engedélyezték az eutanáziát, hogy nem szenvedett semmilyen betegségben. Az élet nem nekem való – ez a vallomás elég  volt ahhoz, hogy átsegítsék őt az orvosok.

Belgiumban 2002 óta törvényes az aktív eutanázia, ám a „kegyes halált” eddig komoly fájdalmaktól szenvedő, végső stádiumban lévő betegek kérhették. De úgy tűnik, ez is megváltozik.

A fiatal lány halálát egy belga lap elevenítette föl. A riportból kiderül, hogy a nehéz gyermekévek után, tinédzser kora óta foglalkozott az öngyilkosság gondolatával. Huszonegy éves kora óta állt pszichiátriai kezelés alatt, az intézetben aztán megismerkedett egy másik fiatal nővel, akit 18 hónappal ezelőtt segítették a másvilágba orvosok. Ekkor döntötte el, hogy kérvényezi az eutanáziát.

Hírdetés

Az elmúlt időszakban 27 százalékkal növekedett a kérvényezők száma, 2012-ben 1.432, míg 2013-ban 1.816 belga döntött a halál mellett.

A többségük még mindig időskorú, ám 15 százalékuk már 60 év alatti.

Az eutanázia egyébként is számtalan elvi kérdést felvet, de egy egészséges ember „átsegítése” gyilkosságnak számít.

Ugyanakkor, sajnos tökéletes képet fest Nyugat-Európáról: miközben özönlenek be az afrikai, ázsiai bevándorlók, a bennszülött európaiak egyszerűen már nem akarnak élni, inkább a halálba menekülnek. S ennek már létezik törvényes, hivatalos formája is.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »