Európai kommandósokat ölt meg az Iszlám Állam

Európai kommandósokat ölt meg az Iszlám Állam

Brit és olasz különleges erők katonái kerültek csapdába Líbiában. Az Iszlám Állam öngyilkos merénylői több európai katonával végeztek.  – írta a Daily Mail.

Az Iszlám Állam terrorszervezet öngyilkos osztaga robbantotta fel magát Líbiában egy brit-olasz különleges egység konvoja előtt, miközben a tengerparti Misrata városból a dél-keleti Sirtbe vonultak. – írta május elsején az izraeli Debka online hírportál.

A Russia Today az izraeli lapra hivatkozva közölte, hogy több olasz és brit katona életét vesztette a támadásban és a sebesültek száma is jelentős, bár hivatalosan konkrét adatok még nem jelentek meg.

Az öngyilkos merénylet után az Iszlám Állam terroristái RPG vállról indítható rakétákkal és gépfegyverekkel rohamozták meg a brit-olasz osztagot, akik kénytelene voltak a francia és olasz légierő helikoptereinek segítségével elmenekülni a helyszínről.

Hírdetés

A brit védelmi minisztérium a mai napig nem cáfolta, de nem is erősítette meg a líbiai támadást.

Az izraeli Debka információi szerint a brit különleges erők kommandósai több hónapja jelen vannak az észak-afrikai országban. Philip Hamond brit külügyminiszter korábban nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy szárazföldi csapatokat küldenek Líbiába, hogy a központi kormány oldalán harcoljanak a terrorszervezet ellen.

Hivatalosan az Európai Unió országai és az Egyesült Államok többször is kijelentették, hogy nem kívánnak szárazföldi egységeket küldeni az Iszlám Állam elleni hadműveletekhez.

Orientalista.hu – Sinoda


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »