Európai focisták csatlakoztak az Iszlám Államhoz

Európai focisták csatlakoztak az Iszlám Államhoz

Portugál focisták angol művészekkel közösen vették fel a kapcsolatot a terrorszervezettel.
A Daily Mail brit újság szerint öt portugál focista csatlakozott a Szíriai és Irak területén tevékenykedő Iszlám Állam terrorszervezethez.

Raialyoum arab hírportál szerint az öt portugál focista angol csapatokban játszanak, Angliába a továbbtanulásért és a jobb lehetőségekért utaztak. A focisták London keleti részén laktak ahol találkoztak az iszlám vallás szélsőséges irányzatával, majd ennek hatására csatlakoztak az ISIS-hez. Angol művészek és színészek egy csoportjával együtt utaztak a Közel-Keletre.

Hírdetés

Daliy Mail szerint az egyik focista a szövetségesek támadásai során életét vesztette még a múlt év végén. Az újság közölte a sportolók neveit is eszerint Nero Saraiva, Celso Rodriguez, Da Costa Rorguez, Sandro, és Fabio Bocas hívják őket.

Nero Savaria twitter oldalán rendszeresen beszámol az eseményekről ami a kis csoporttal történik. James Foley amerikai újságíró kivégzése előtt 39 nappal Nero jelezte twitter oldalán hogy pontosan tudja az újságíró fogva tartásának helyét. Savaria feltűnik abban a videóban is amiben dzsihadista John a két japán megölésével fenyegetőzik ha japán kormány 72 órán belül nem fizet ki 200 millió dolláros váltságdíjat.

Orientalista.hu


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »