Európába menekült muszlimok tízezrei lelnek rá Jézusra

Miért van az, hogy az Európába menekült muszlimok között olyan sokan megtalálják Jézust? – feszegeti az egyre időszerűbb témát a Daily Beast amerikai hírportál.

Pakisztániak, afgánok százai keresztelkednek meg egy hamburgi uszodában a Perzsa Gyülekezet által, mit több Hollandiában és Dániában is egyre többen hagyják maguk mögött a muszlim hitet. A lap szerint nincs megbízható adat arra, hogy mennyien tértek át ilyenformán, de több ezer vagy tízezer fő lehet az érintettek száma.

Hírdetés

Tudni kell, hogy az iszlám hit elhagyását több muszlim országban nagyon szigorúan büntetik. Erre a lehetséges büntetésre hivatkoznak a kikeresztelkedett menekültek a menedékjogi kérelmükben, a Daily Beast beszámolója szerint Németországban többnyire eredményesen. Ez a tengerentúliak nézőpontjából azért is érdekes, mert Donald Trump korábban kijelentette, hogy megválasztása esetén a muszlimok beutazását korlátozni fogja az Egyesült Államok területére. A hírportál szerint felmerül a kérdés, hogy a tiltás vajon a kikeresztelkedett muszlimokra is vonatkozik -e.

Egy berlini evangélikus gyülekezet lelkipásztora nagyon örül, Isten ajándékának tartja, hogy az elmúlt három évben egyházközösségébe ezerkétszáz muszlim személy, többnyire afgánok és irániak léptek be. Egy iráni nő kifejtette, hogy muszlimként csupán félt Istentől, keresztényként azonban megtalálta Jézusban a szeretetet, a békét is. Más egyházi közösségek azonban szkeptikusak, szerintük ez az egész arról szól, hogy a kiüresedő európai templomok statisztikailag növekedést mutassanak fel.

Németországban az áttérés a menekültek hasznára lehet legalábbis ezt állítja a berlini Evangélikus Egyház, akinek a lelkipásztora azt mondta, hogy a kikeresztelkedett menekültek egy része, ha hazamegy az életét teszi kockára a hitelhagyás miatt. A lap azonban arra is felhívja a figyelmet, hogy a kereszténységbe történő betérés károsíthatja is a menekültek esélyeit, ugyanis a holland hatóságok ezekben esetekben könnyebben gyanakodni kezdenek.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »