Európa-szerte tüntettek a menekültek mellett

Európa-szerte tüntettek a menekültek mellett

Több ezren tüntettek szombat délután Bécsben a menekültek mellett és az osztrák kormány menekültpolitikája ellen. A demonstrációra a rasszizmus elleni nemzetközi nap jegyében került sor, és hasonló megmozdulásokat tartottak több brit, francia, görög, lengyel, valamint szlovén városban is.

Az APA osztrák hírügynökség a szervezőkre hivatkozva arról számolt be, hogy Bécs belvárosában mintegy 16 ezren vettek részt a demonstrációban.

A tüntetők előbb a parlament épülete, majd az Európai Unió bécsi képviselete elé vonultak, elítélve az osztrák kormány „menekültellenes” politikáját, valamint a Törökországgal előző nap kötött uniós megállapodást, amit „bűncselekményként” bélyegeztek meg.

Hírdetés

„Üdvözöljük a menekülteket! feliratú transzparenssel mennek bevándorláspárti tüntetők a Bécsben rendezett felvonulásukon Fotó: Christian Bruna / MTI / EPA

A Földközi-tengerbe fulladt menekültekre emlékezve felfújható gumicsónakokat emeltek a magasba. „Az emberi méltóság az első helyen”, „A menedékjog emberi jog” – állt a többi között a tüntetők transzparensein.

Mind a szervezők, mind a rendőrök arról számoltak be, hogy a tüntetés incidensek nélkül zajlott. A rendőrség ugyanakkor a szervezőkkel szemben azt állította, hogy a tüntetők száma mindössze 2500 volt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »