Európa-szerte kezd kezelhetetlenné válni a helyzet

Európa-szerte kezd kezelhetetlenné válni a helyzet

A menekültválsággal minden mértékadó európai lap foglalkozik. A tudósításokból kiderül, hogy egyre több bevándorló érkezik Európába Görögországon és Olaszországon keresztül, ami miatt mindkét ország egyre komolyabb nehézségekkel küzd. A német sajtójelentések szerint a menekültválság elérte Németországot is. Külföldi lapszemlénk következik.

Nemcsak Macedóniában, hanem Olaszországban is követelőznek a bevándorlók. A La Repubblica című olasz napilap internetes beszámolója szerint egy Milánóhoz közeli menekülttábor lakói az utcákra vonultak és a tartózkodási engedélyek gyorsabb kiadását követelték. A mintegy háromszáz bevándorló a Nemzetközi Vöröskereszt táborából tódult ki és több órára lezárta a Milánóba vezető főutat. A főleg Gambiából, Ghánából, Maliból és Szenegálból érkezett bevándorlók csak azután vonultak el, hogy a hatóságok rendőri alakulatokat vezényeltek a helyszínre.

Hírdetés

Továbbra is káosz uralkodik a görög szigeteken a menekültek nagy száma miatt – írja az Eleftherosz Tiposz című görög konzervatív napilap, amely szerint szombaton az egyik szigeten a menekültek között veszekedés tört ki, ami késeléses verekedéssé fajult. Az Eleftherosz Tiposz arról is beszámol, hogy az utóbbi egy napban 2500 bevándorló érkezett a pireuszi kikötőbe, ahova különböző szigetekről hajózzák be a migránsokat. A lap szerint a jövevényeket innen autóbuszokkal Görögország északi részére szállítják.

A német Süddeutsche Zeitung internetes portálján felveti, hogy Németországban be kellene tiltani a bevándorlók elleni megmozdulásokat. A kérdés azután merült fel, hogy Heidenauban szélsőjobboldali tüntetők többször is megpróbálták megakadályozni a bevándorlók érkezését egy ideiglenes menekülttáborba, amelyet egy nagyáruház raktáraiban alakítottak ki. A Süddeutsche Zeitungnak egy jogász úgy nyilatkozott, hogy a német gyülekezési törvény szerint minden olyan rendezvény betiltható, amely veszélyt jelent a biztonságra és a közrendre.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »