Európa-szerte gyengülnek a kormánypártok, míg a Fidesz-KDNP erősödik

Európában az első között indulhat újra a magyar gazdaság a sikeres vakcinabeszerzésnek is köszönhetően. A felmérések szerint a kormány jól kezelte a válsághelyzetet és ezt a választók is elismerik, az utóbbi hónapokban ugyanis nőtt a Fidesz-KDNP támogatottsága – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában.

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője elmondta: A járvány harmadik hulláma során az európai országok túlnyomó többségében csökkent vagy stagnált a kormánypártok támogatottsága. Németországban a CDU-CSU pártszövetség majdhogynem történelmi mélypontra került.

Hírdetés

Magyarországon ezzel szemben januártól kezdve erősödik a Fidesz-KDNP támogatottsága és az emberek többsége a járványkezelést is jónak tartja, az oltási kampánnyal pedig kifejezetten elégedettek a választók.

Az ellenzék aktuálpolitikai szempontok mentén politizáltak, hosszú távú stratégiájuk nem volt. A vakcinaellenes kommunikációjukat ma már igyekeznek elfeledtetni. A baloldali szavazók is elégedettek a kormány vakcinabeszerzésével, az ellenzék pedig nem tudott profitálni a járványból.

Saját magukat lőtték lábon a keleti vakcinák elleni támadásaikkal, elszakadtak a valóságtól, hiszen azt kommunikálták, hogy nincs oltási program, ezzel szemben Magyarország az átoltottságban nagyon jól áll.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »