Európa-liga: csatatérré változott a bilbaói főtér, egy rendőr meghalt

Európa-liga: csatatérré változott a bilbaói főtér, egy rendőr meghalt

Nem hiába tartott a bilbaói rendőrség attól a mintegy 200 orosz huligántól, akik az Athletic Bilbao–Szpartak Moszkva Európa-liga nyolcaddöntő visszavágójára érkeztek a baszk városba. Legtöbbjüknek az előzestes információk szerint jegyük sem volt a mérkőzésre, kizárólag a balhé miatt jöttek.

Angol lapértesülések szerint a San Mamés Stadion körüli utcákban valóságos háború dúlt a két rivális szurkolótábor között, a felvételek tanúsága szerint pirotechnikai eszközökkel, üvegekkel dobálták, illetve ököllel, botokkal ütötték egymást a felek. A meccs még el sem kezdődött, amikor a város Moyua nevű főterén összegyűltek az oroszok, s előbb a spanyol drukkerekkel kezdték csépelni egymást, majd mikor megjelentek a hatóság emberei, a rendőrökkel csaptak össze.

Hírdetés

A Mirror bulvárlap úgy tudja, az összecsapások nyomán öt embert kellett a közeli Basurto egyetemi kórházba szállítani. Viszont annak a baszk rendőrnek az életét már nem sikerült megmenteni, aki infarktust kapott az incidens során. Bár sebesen kórházba szállították, az orvosok nem tudtak segíteni rajta. A bilbaói rendőrség öt embert vett őrizetbe csütörtök éjjel.

http://mno.hu/

A bilbaói csapat 4-3-as összesítéssel továbbment a párosításból, a klub részévtét fejezte ki Twitter-oldalán az elhunyt Goian Bego családjának.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »