Európa "hasznos idióta" ellenségei: így akar "megmenteni" egy afgánt a hazaküldéstől egy svéd egyetemista

Európa "hasznos idióta" ellenségei: így akar "megmenteni" egy afgánt a hazaküldéstől egy svéd egyetemista

Egy fiatal svéd egyetemista lány, Elin Ersson nemrég megtudta, hogy a hatóságok egy fiatal afgán férfit ki akarnak toloncolni Göteborgból. Mivel a lánynak az a rögeszméje, hogy ez "egyenlő a halálos ítélettel", kieszelt egy tervet, hogy "megmentse" az ingyenélőt.

Ersson vett egy jegyet a kérdéses törökországi járatra, és amikor kedden felszállt a gépre, a közösségi médián keresztül telefonos videón kezdte közvetíteni, hogy mi történik.

A terv egyszerű volt: kijelentette, hogy addig nem hajlandó leülni, amíg az afgán férfit le nem viszik a gépről, mert "meg akarja menteni" a deportálástól, és amint sikerrel jár, minden utasításnak aláveti magát. Ezt sokszor megismételte, olykor hozzátéve, hogy meg akarja változtatni a (mind szigorúbb) svéd szabályozást, mert nem szabad embereket a "pokolba" küldeni.

Az előírások szerint az utasszállító gépek nem szállhatnak fel, amíg az összes utas nem ül bekötve a helyén, viszont a személyzet nem alkalmazhat kényszert az utasokkal szemben, ha arra nem adnak okot. Az utasok között akadt, aki szimpatizált az aktivistával, mások ellenségesek voltak. Az egyik utas ki is csavarta a kezéből a telefont, amit aztán az utaskísérő adott vissza a nőnek. Amikor az utasok türelmetlenkedtek, Ersson azt mondta, egy ember élete fontosabb, mint az ő idejük.

Hírdetés

A patthelyzet kezdett elhúzódni: a repülőtéri hatóságok nem voltak hajlandók (!) Erssont erővel eltávolítani, ő viszont nem tágított a tervétől. Végül, közel 15 perc után leszállították a betolakodót, és ekkor a félnótás egyetemista is távozott.

https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fhamzahtoraby786%2Fvideos%2F1889312124464701%2F&width=480&show_text=false&height=855&appId

Elin Ersson videóját kedden több mint félmillióan látták. Az afgán férfi a Deutsche Welle szerint továbbra is őrizetben van, egy másik járattal tervezik hazatoloncolni.

Svédországban szeptemberben választást tartanak, a fő téma a menedékjog és a bevándorlás, és a hazafias erő egyre jobban szerepel a felmérésekben.

(Guardian – Index nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »