Európa fuldoklik a menekültcunamiban, de mit csinál az orosz medve

Szergej Lavrov külügyminiszter egy oroszországi ifjúsági fórumon biztosította Európát, hogy hajlandó átadni mindazon technikai és strukturális ismeretanyagot, amelyekkel az élősködők hada kezelhető. Noha Oroszország a második legvonzóbb ország a bevándorlók előtt, valamiért a menekülthordák elkerülik. Ugye, tudják, hogy miért? Mert az orosz határőr előbb lő, aztán kérdez.

“Elegendő eszközünk van arra, hogy megakadályozzuk a hátrányos következményeket” – mondta Lavrov. Ennek kapcsán tette hozzá, hogy Moszkva kész együttműködni az európai országokkal a migrációs problémák kezelésében. Mint mondta,”európai kollégáik” megkeresték az orosz diplomatákat egy határozati javaslattal, amelyet az ENSZ Biztonsági Tanácsában akarnak elfogadtatni “az afrikai illegális migránsok Európába utazásának átfogó kezelésével” kapcsolatban. “Nyitottak vagyunk az együttműködésre” – hangsúlyozta.

Szergej Lavrov a Moszkvától csaknem 100 kilométerre észak-keletre lévő Dvornyiki nevű településen tartott ifjúsági fórumon a világpolitikai időszerű kérdéseit elemezve kijelentette, hogy a “végéhez közeledik a történelmi Nyugat több száz éve tartó uralma”. Okfejtése szerint “a dominancia büntetőintézkedésekkel, sőt fegyverekkel való mesterséges fenntartása egy sor országot olyan régiókká alakít, amelyekben nő a terrorfenyegetettség.

A hatalomtól független RBK orosz üzleti-politikai hírügynökség emlékeztetett arra: Lavrov a fórumon elítélte, hogy “egyes nyugati országok azért hunytak szemet a terroristák aktivizálódása felett Szíriában”, mert meg akarták dönteni Bassár el-Aszad elnök hatalmát.

Az orosz külügyminiszter arról is beszélt a rendezvényen, hogy Oroszország “jelzéseket kap az Egyesült Államoktól a kapcsolattartási csatornák felújítására”. Közölte, hogy Moszkvának nem áll szándékában “kacérkodni (Washingtonnal), majd mégis elutasítani a párbeszédet”. Az amerikai elnökválasztási kampányról szólva kijelentette: szerinte nincs nagy különbség abban, hogy az egyik vagy a másik ember lesz az Egyesült Államok következő elnöke.

Lavrov a délkelet-ukrajnai fegyveres konfliktus rendezésével kapcsolatban felszólította a Berlinben tárgyaló Angela Merkel német kancellárt és Francois Hollande francia államfőt, hogy gyakoroljanak nyomást Petro Porosenko ukrán elnökre a minszki békemegállapodások teljes végrehajtása érdekében.

Hunhír.info – MTI


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »