Európa ébredése

Európa lassacskán rányitja csodálkozó szemét a valóságra. Amit tegnap még felhördülve fogadott a közvélemény-formáló kisebbség, az ma már csak egy lakonikus helyzetleírás a sok közül: itt bizony népvándorlás folyik. Betelt a pohár olyanoknál is, akik nemrég a korlátlan befogadás mellett kardoskodtak. A Keletiben rekedt tüntetőkkel még sokan szimpatizáltak, elvégre ők joggal érezhették átverve magukat Merkel asszony felelőtlen ígérgetései nyomán. De a szemetelés, a követelőzés, a röszkei kődobálás, gyújtogatás képei egyre több embert ébresztettek rá arra, hogy a migránsok tömegeit nem kizárólag jámbor fogorvosok alkotják. Bármit akarjon is elhitetni róluk a liberális média és politika. Az a politika, amely nyugaton évtizedekig a saját választópolgárain végzett emberkísérletet a bevándorlók befogadásával, bizonygatva, hogy igenis létrehozható a vegetáriánus farkas, a megszelídített „euroiszlám” – és minden kudarcnál az őshonos választópolgárok előítéletességét okolta a várt eredmény elmaradásáért.

Először a liberális értékek esnek el

Hírdetés

Most a végtelen befogadás operettharcosai értetlenkedve rántják vissza párnás ujjaikat, amikor beleharap az a realitás, amely a migránsáradattal együtt érkezik Nyugat-Európába. Ők korábban örömmel látták a más kultúrájúak beáramlását, hiszen ezzel is gyengültek Európa keresztény hagyományai, most viszont rádöbbentek, hogy – miután emberöltőnyi harcban végre legyűrték a kontinensen a „bigott vallásos, konzervatív, kirekesztő” nézeteket –, a korlátlan határnyitással egy új, milliós tömeg érkezik, amely bigottabb, konzervatívabb és kirekesztőbb, mint Európa népei valaha is voltak. Végül olyan liberális is akadt, akinél leesett a tantusz: ennek az egésznek a legelső áldozatai nem a keresztény-konzervatív, hanem az úgynevezett liberális értékek lesznek. Egy iszlamizált Európában éppúgy állni fognak a székesegyházak – még ha a mecsetek árnyékában is –, ahogy állnak Aleppóban és Damaszkuszban mind a mai napig, hiszen az iszlám megtűri a keresztény vallású „hitetleneket”. Ami először el fog tűnni, az Amszterdam számos marihuána- és hasisárusító coffeeshopja, Zürich és Hamburg bordélyházai, a londoni melegfelvonulások és az eurovíziós Conchita Wurstok, a melegházasság szivárványos álmai pedig végleg elenyésznek – tegyük hozzá, éppen ezért gondoltak sokan tisztítótűzként az iszlámra a kelet-európai radikális jobboldalon.

Vannak, akik elvégezték a belső önvizsgálatot

Most, hogy az iszlám itt van a maga valóságában, vége az illúziónak, az előrelátóbb liberálisok pedig válaszút elé kerültek. Ha megmaradnak a korlátlan bevándorlás pártján, akkor a vallástalanított Európa veszhet oda, s az ő életmódjuk szorul perifériára vagy – ha a sariát, az iszlám törvénykezést nézzük – illegalitásba. Ha viszont szembeszegülnek vele, akkor kénytelenek lesznek felülírni saját dogmáikat a multikulturalizmus áldásairól. Akadtak, bár egyelőre csak páran, akik elvégezték ezt a belső önvizsgálatot, és Európa védelme mellett tették le a voksukat. Jelzésértékű, hogy köztük vannak a jobboldali magyar kormányok ádáz kritikusai is (Konrád György, Heller Ágnes), valamint az a Kertész Imre, aki már tavalyelőtt megjelent könyvében figyelmeztetett arra, hogy a liberális Európa az iszlám korlátlan beáramlásának következtében felszámolja önmagát.

A valóság egyre erőszakosabban dörömböl. Ég a ház, a zsarátnok pattogása pedig lassan kiveri az álmot a legelszántabb toleranciabajnok szeméből is. Van, aki már tűzoltásra kész, más még kótyagos fejjel ül az ágy szélén, és olyan is biztosan akad, aki addig kapaszkodik a párnájába, amíg lángra nem lobban az is. De egy biztos: Európa ébred.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »