Európa ébredése

Európa ébredése

Vajon Brüsszel vagy Párizs templomaiban lesz-e olyan plébános, aki szentbeszédében arra biztatja híveit, hogy szignálják a Magyarország megbüntetését követelő aláírásgyűjtő ívet? Nagyon valószínűtlen, de ha mégis akadna az Úrnak ily megtévedt szolgája, háborognának-e ellene az igazság balliberális bajnokai? Mondjuk azok a kiválóságok, akik e hazánk elleni „demokratikus” provokációt kezdeményezték. Az Európai Bizottság engedélyezte, hogy az Európai Humanista Föderáció nevű, brüsszeli székhelyű civil szervezet megkezdje Ébredj, Európa! című akcióját, amelyek célja, hogy az uniós szerződés hetes cikkelye alapján eljárást indítsanak és szankciókat alkalmazzanak hazánkkal szemben. A szankció első lépésben a szavazati jog megvonását, legvégső esetben pedig az EU-ból való kizárást jelentené. Az Európai Humanista Föderáció szerint Európa akkor lesz felébredve, ha kezdeményezésüket egy év alatt hét tagországból legalább egymillióan támogatják. Ám a kontinens ébredése önmagában nem sokat jelent, mert ha összegyűlik is az egymillió aláírás, az Európai Bizottságot az csak arra kötelezi, hogy foglalkozzék a kérdéssel, de az eljárás megindítására, szankciók kiszabására nem.

Mindenesetre sajátos élvezet lehet Brüsszelben polgárjogi aktivistának lenni, s jó pénzért azzal foglalkozni, hogy különböző népek, jelen esetben a magyarok ellen gyűlöletet keltsen az ember. Ehhez képest a szimpla naplopás tiszteletre méltó tevékenység. Azzal most ne is foglalkozzunk, hogy ott, a kies Brüsszelben egy civil szervezet miféle adatok, információk, ismeretek alapján ítéli meg a magyar demokrácia állapotát, hiszen a hazánkat rendszeresen feljelentő és besározó honfitársainkat elég jól ismerjük, ne kapjanak újabb publicitást. Inkább azon töprengjünk egy keveset, hogy miféle cél vezérli a föderatív humanistákat, minő érdekük fűződik hazánk megbüntetéséhez? Azt hiszik, ha felfüggesztik a magyarok szavazati jogát, netán kizárnak minket az unióból, attól növekszik a demokrácia, erősödik a fékek és ellensúlyok rendszere, netán az Alkotmánybíróság 2010-ig visszamenőleg megsemmisíti az összes törvényt?

Hírdetés

Tegyük fel, hogy nálunk valóban oly brutális diktatúra van, mint amilyet a belga emberbarátok feltételeznek. Ez esetben a hatalom csak önelégülten röhögne, ha az unió valamilyen büntetést szabna ki az országra. Hiszen ezzel nem a kormányt vagy a Fideszt büntetnék meg, hanem az egész lakosságot. Nem az lenne a humanista föderáció dolga, hogy védje a demokráciát, hogy az állampolgárokat igyekezzék megóvni a despotikus hatalom túlkapásaitól? Esetleg a magyarok esetében ez nem igaz? Netán néhány világjáró elmeháborodott meggyőzte belgiumi szellemi rokonait, hogy a magyarok genetikusan alkalmatlanok a demokráciára? Ez színtiszta rasszizmus lenne, ami persze a balliberális mérvadóktól nem teljesen idegen. Ám az összeesküvés-elméleteket hagyjuk meg a külügyminiszternek és a vezető kormánypárt frakcióvezetőjének, akik több nap eltéréssel képesek voltak szó szerint ugyanazt nyilatkozni Brüsszel bosszújáról, amelyre hazánk hihetetlenül sikeres migrációs politikája miatt vetemedtek az unió központjában. Azt elképzelni sem tudjuk, hogy valami központi véleményalkotó testület működnék a kormánypártban, így a két nyilatkozat egybeeséseit nagy szellemek találkozásaként kell értékelnünk.

Egyébként ideje lenne, hogy a CÖF aláírásgyűjtést kezdeményezzen az unió demokratikus hiányosságainak kivizsgálását és szankcionálását követelve.

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben is megjelent. A megjelenés időpontja: 2015. 12. 04.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »