Európa csendes megszállása zajlik

Európa csendes megszállása zajlik

Európában ma nincs diktatúra, de csendes megszállás zajlik,  idegen kultúráknak adják át a helyet, a keresztény gyökerek feladását, a hazafiasság és a hit elvetését igyekeznek elérni – fogalmazott Soltész Miklós az EMMI egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára a milánói magyar főkonzulátus 1956-os megemlékezésén szerdán.

Soltész Miklós kijelentette: 1956-ban a magyarokat az Istenbe és az igazságba vetett hit vezérelte, a hazaszeretet, amely nem irányult mások ellen, valamint a bátorság , hiszen puszta kézzel szálltak szembe a tankokkal. A magyar forradalom sorsáról az akkori nagyhatalmak döntöttek, egész Közép-Kelet-Európát reménytelenségbe taszítva.     Hangsúlyozta, korunk súlyos problémái közepette is külső hatalmak igyekeznek dönteni Európában, és az összefogás helyett az európai kereszténység gyökereinek feladását, a hazafiasság és hit elvetését próbálják elérni.
“Európa mai helyzete hasonlít a hat évtizeddel ezelőttihez, ma ugyan nincs diktatúra, nem törnek ránk dübörgő tankok, de csendes megszállás zajlik, amit sokan nem akarnak tudomásul venni. Nem zárják be keresztény templomainkat, de átadjak a helyet idegen kultúráknak. 1956 megmutatta, hogy mi magyarok nem tűrjük a rabságot, készek voltunk és vagyunk küzdeni hitünkért, szabadságunkért, nemzeti függetlenségünkért” – mondta Soltész Miklós.
Az államtitkár emlékeztetett, hogy hatvan évvel ezelőtt Olaszországban sokan kiálltak Magyarország mellett. Köszönetet mondott az Itáliába érkezett magyar menekültek befogadásáért. Indro Montanelli egykori olasz újságírót idézte, aki az 1956-os magyar forradalom elnyomásáról tudósítva azt írta, hiába fojtották el a forradalmat, a kommunizmus meghalt, és nincsen olyan dialektikus fortély, amely életre keltené.
A milánói magyar főkonzulátus koncerttel egybekötött emlékestjén Timaffy Judit főkonzul emlékeztetett, hogy az akkori milánói érsek Giovanni Battista Montini, a későbbi VI. Pál pápa, a magyar forradalom leverésekor fákylás körmenetet vezetett Milánóban, és vállán vitte a magyar nép szenvedését jelképező keresztet.
Az 1956-os eseményeket Okolicsányi Lajos egykori menekült, a padovai orvostudományi egyetem professzora idézte fel, aki alig húszévesen érkezett Itáliába.
Az emlékesten a magyar himnuszt a Varese városában működő Magyar Ház kisdiákjai énekelték el.

Hírdetés

magyartudat.com

 


Forrás:magyartudat.com
Tovább a cikkre »