Európa cenzúrázatlanul, tabuk nélkül Orbán Viktorral – magyar tudósítás élőben

Európa cenzúrázatlanul, tabuk nélkül Orbán Viktorral – magyar tudósítás élőben

Orbán Viktor miniszterelnök, Aleksandar Vučić szerb elnök és Janez Janša szlovén miniszterelnök konferenciája Európáról élőben és folyamatosan frissülő cikkünkben Orbán Viktor Facebook-oldalán és az Infostarton.

Óriási szükség van a közös párbeszédre és gondolkodásra Európa jövőjéről – kezdte a beszélgetést felvezetve François-Xavier Bellamy filozófus, a francia Republikánus Párt brüsszeli delegációjának vezetője, aki a konferenciát moderálja.

2020-ban a történelem végét éljük, és erről fogunk ma beszélni – mondta Bellamy, aki felidézte, hogy Európában sokáig azt hitték, semmire nem kell megoldást találni, és a régi hagyományokat is el kell utasítani. Csak reformokat akartak bevezetni, csak a jövővel foglalkoztak, a vallás csak maradéka volt a régi világnak, a nemzet szó is veszélyes volt, nem voltak határok sem – fogalmaz a francia filozófus.

A francia filozófus szerint az európai párbeszédet napjainkban szinte lehetetlenné teszik a hamis információk, ezért is van szükség az ilyen konferenciákra is, mint a mai, amely mint mondja, nyitott vita lesz.

A szerb elnök kezdi

Hírdetés

Aleksanda Vucic nincs könnyű helyzetben, hiszen mára virradóra súlyos zavargások helyszíne volt Belgrád, a járvány miatti korlátzások ellen tüntetők megpróbáltak behatolni a parlamentbe, a rendőrségnek könnygázt kellett bevetnie.

„A legnehezebb időket éljük”

– fogalmaz a szerb elnök utalva a járványra, amely szerinte megtanította világnak, hogyan képes egyetlen vírus szinte mindent megváltoztatni. Vucic regonális konfliktusokra is fel kell készülni Európában, miözben a migráció veszélye is állandó fenyegetést jelent.

Szerinte a jobbközép pártoknak nagyon fontos szerepük van a helyreállításban, meg kell védeni a kis- és a közepes vállalkozásokat, mert ha a politikusok nem ezt teszik, akkor néhány válastást még megnyerhetnek ugyan, de hosszú távon a gazdaság veszélybe kerül.

Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »