Euronews zokogás a Putyin-barát Bécs, „a világ kémfővárosa” miatt

Euronews zokogás a Putyin-barát Bécs, „a világ kémfővárosa” miatt

EURONEWS

A két újságíró egy bécsi kávéházból keltezett tudósítását azzal kezdi, hogy ott jó pár politikai aktivista bólogat, miközben olyan véleményeket osztanak meg egymással, amelyeket sokan „rasszistának, homofóbnak és összeeküvés-elméletekkel telinek” tekintenének.

„De egy téma soha sincs messze ajkuktól: ezek az emberek azt hiszik, hogy a történelmileg semleges Ausztriának hátat kellene fordítania a Nyugatnak és magához ölelnie Vlagyimir Putyin orosz elnököt”.

A 26 éves Alexander Markovics almalé szürcsölgetés közben azt mondja: „Célunk az, hogy valahogy ellene menjünk annak a negatív képnek, amelyet a nyugati média propagál Oroszországról”.

A kormány is közeleg Putyin felé. Miközben Bécset a világ kémfővárosának tekintik, úgyhogy ennek súlyos következményei vannak Washington és szövetségesei számára.

Gustav Gressel, az osztrák védelmi minisztérium volt alkalmazottja és jelenleg az Európai Külügyi Tanács kutatója azt mondja: „Ausztria gazdaságilag és politikailag integrálódott a Nyugathoz, de az FPÖ (Szabadság Párt) úgy játszik, mintha a Kelet része lenne”. Hozzáteszi: „Ha Kelet-Nyugat szembenállásra kerül a sor, akkor ellenségeinek egy része a saját arcvonala mögött van”.

/Aki már kezeit tördelve várta a „náci” szó előbukkanását, nyugtassuk meg: most jön:/

Hírdetés

Az FPÖ-t volt nácik alakították az 1950-es években és december óta része a bécsi koalíciónak.

Megkapta a védelmi és belügyminisztériumot és így a belföldi hírszerzést, valamint a katonai hírszerzést.

/Akik pedig az „antiszemita” szót hiányolták idegességükben kapargatva térdüket, íme:/

Az FPÖ 26 % szavazatot szerzett establishment-, migránsellenes, populista retorikát alkalmazva, amit ellenfelei „rasszistaként, iszlámgyűlölőként és antiszemitaként” ítéltek el.

A párt és annak vezetői alakjai szégyentelenül Putyin-drukkerek.

Az, hogy egy oroszbarát párt alakjainak a kezében vannak a titkosszolgálatok, olyan félelmet ébresztettek, hogy a nyugati titkok már nem biztonságosak, ha azokat megosztják Béccsel.

Az ország semleges státusza azt jelenti, hogy számos nem kormányzati és nemzetközi szervezetnek ad otthont. Szakértők szerint sok ottani diplomata ténylegesen kém és számuk mintegy 7000 lehet.

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »