Eurómilliókkal támogatják az élelmiszeripari vállalkozásokat

Eurómilliókkal támogatják az élelmiszeripari vállalkozásokat

A földművelésügyi tárca 170 millió eurót oszt szét az élelmiszeripari vállalkozások között. Kik számíthatnak támogatásra, és mit kell tenniük ahhoz, hogy hozzájussanak a pénzhez?

A földművelésügyi tárca meghirdette az élelmiszeripari vállalkozások számára kidolgozott, 170 millió eurós támogatási projektet. „Erre már nagyon régen várnak az élelmiszeripari vállalkozások, és nagy öröm számomra, hogy az Agrárkifizető Ügynökség állandó akkreditációjának a megszerzését követően erre is sort keríthetünk” – mondta el Samuel Vlčan földművelésügyi miniszter. A tárcavezető szerint a támogatást az erre jogosultak elektronikus formában 2022. január 14. és március 31. között igényelhetik majd. „A most meghirdetett támogatásokkal a kis, a közepes és a nagy élelmiszeripari cégeken, feldolgozókon is segíthetünk. A támogatás hét területre oszlik: húsipar, sütő- és édességipar, tejipar, konzervgyártás és fagyasztóipar, cukor- és zsíripar, takarmányipar valamint a sör-, bor-, alkohol- és üdítőital-gyártás” – tette hozzá Vlčan. A pénzt többek között az épületek és infrastruktúra rekonstrukciójára, a technológiai kapacitások bővítésére, a gépek és berendezések korszerűsítésére, technológiafejlesztésre, energiatakarékosságot elősegítő projektekre lehet majd igényelni.

Hírdetés

Hogy megkönnyítsék a jelentkezők dolgát, a támogatás iránt érdeklődők igénybe vehetik az ingyenes Josephine elektronikus alkalmazást. Akik ezen keresztül regisztráltatják magukat, azok egységes űrlapokhoz juthatnak hozzá, és a csatolt videók segítségével hozzájuthatnak a legfontosabb tudnivalókhoz is. A támogatással kapcsolatos felhívást az Agrárkifizető Ügynökség honlapján teszik közzé, a kérvények benyújtásánál pedig a Vidékfejlesztési Ügynökség is segít. „A jó hír, hogy januártól változnak a vidékfejlesztési támogatások feltételei, a kevésbé fejlett régiókban vállalkozó kisebb és közepes cégek így 5–10 százalékkal intenzívebb támogatásra számíthatnak” – figyelmeztet a tárcavezető.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »