Ettől tartott az európai terrorelhárítás

Földi László biztonságpolitikai szakértő szerint a szilveszteri molesztálásokkal megtörtént a szervezett, összehangolt, több helyszínen végrehajtott terrortámadás, amelytől az európai terrorelhárítás tartott.

A szakértő az M1 hétfői műsorában azt mondta, hogy bár eddig a robbantást és a lövöldözést tekintettük terrornak, az igazi terror arról szól, hogy megfélemlítik az embereket, akiknek teljesen kiszámíthatatlan helyzetben folyamatosan rettegniük kell attól, hogy őket is bármikor támadás érheti.

Földi László úgy fogalmazott: ilyen értelemben nincs különbség a párizsi merényletek és a szilveszteri molesztálások lényege között, csupán a módszer volt eltérő.

Hírdetés

A szakértő szerint „egyszerű a megoldás” a kialakult helyzetre: mind az egymillió embert, aki illegálisan érkezett Európába, „el kell távolítani” onnan, és csak legálisan érkezhetnek migránsok, hogy nyomon lehessen követni őket.

Ismert, szilveszter éjjel mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, amelyek nőket vettek körbe, szexuálisan zaklatták és kirabolták őket. Más városokban is történtek hasonló támadások. A szemtanúk szerint többségük arab vagy észak-afrikai kinézetű volt.

A hatóságok vasárnapi közlése szerint ezidáig 516 feljelentés érkezett hozzájuk az esettel összefüggésben, mintegy 40 százalékuk szólt részben vagy egészében szexuális jellegű támadásról. Ezzel lehet összefüggésben az a vasárnap esti eset is, amikor ismeretlenek csoportosan külföldiekre, pakisztáni és szíriai állampolgárokra támadtak a kölni pályaudvar környékén.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »