Ettől sokkal többet tudnak – Vereséggel kezdődött az Eb a magyaroknak

Ettől sokkal többet tudnak – Vereséggel kezdődött az Eb a magyaroknak

Örült hangulatban kezdte meg szereplését Magyarország válogatottja az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szervezésében, Németországban megrendezésre kerülő Európa-bajnokságon. A második nap számunkra legfontosabb mérkőzése 15 órakor kezdődött Kölnben, Svájc csapata ellen.

A 12. percben nem úsztuk meg, amit leshelyzetnek szerettünk volna látni, azt bizony a videóbíró gólnak ítélte, s így nagyon rövid idő alatt egy gólos hátrányba került a magyar csapat. A fehérben játszó magyar csapat játékával szemben egyelőre kritikát fogalmazhattunk meg, agresszívebben kellene támadni a labdát, bátrabban kellene küzdeni a helyzetekért.

Nem alakult jól az első félidő hajrája, a svájciak megerősítették a vezetésüket, két gólos hátrányban várjuk a folytatást.

Hírdetés

Küzdelmes percek teltek el, helyzetek is adódtak, élt a remény, a mérkőzés lendületét azonban a svájciak vélt vagy valós sérülésekkel fékezték, s végjáték percei gyorsan a lefújás felé közeledtek. A hosszabbításban támadtunk az egyenlítésért, de lekontráztak bennünket a svájciak, s visszavették a két gólos vezetést. Ezzel beállítva a végeredményt, Magyarország – Svájc 1:3.

A kezdőcsapatok
MAGYARORSZÁG: Gulácsi – Lang, W. Orbán, Szalai A. – Fiola, Nagy Á., Schäfer, Kerkez – Sallai R., Varga B., Szoboszlai. Szövetségi kapitány: Marco Rossi
SVÁJC: Sommer – Schär, Akanji, Rodríguez – Widmer, G. Xhaka, Freuler, Ndoye – Aebischer, Duah, Vargas. Szövetségi kapitány: Murat Yakin

(HA/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »