Etnikai tisztogatás: Izrael belekezdett egy palesztin falu elpusztításába

Etnikai tisztogatás: Izrael belekezdett egy palesztin falu elpusztításába

Khan Al-Ahmar egy beduin falu Kelet-Jeruzsálem mellett a megszállt Nyugati Parton, mely két illegális zsidó telep Kfar Adumim és Maale Adumim közelében helyezkedik el. A cionista állam azonban úgy döntött, hogy a palesztin települést lerombolják és a területen további zsidó telepeket építenek.

A napokban a cionista megszállók munkagépekkel jelentek meg a területen és hozzákezdtek a 181 fős település lerombolásához. A falu lakosait módon a cionisták pofátlan módon ráadásul már másodszor telepítik ki. A Jahalin beduin törzshöz tartozó lakosokat még 1951-ben telepítették át a mai Khan Al-Ahmar térségébe, mivel az izraeli hadsereg éppen akkor a Negev sivatag területén sajátított ki földeket. Abban az időben a törzs tagjai az ott élő palesztin lakosoktól kaptak területet, hogy házakat építhessenek maguknak. Kelet-Jeruzsálem 1967-es elfoglalása után azonban a zsidók elkezdték a palesztin területek felé történő erőszakos terjeszkedést.

Hírdetés

A cionista megszállók abban az időben kezdték el illegális zsidó telepek létrehozását. Így jött létre Maale Adumim és Kfar Adumim. Az illegális telepek pedig egyre inkább elszaporodtak, hiszen ha egyszer meghúzzák az ország határait, akkor az etnikai alapon fog történni és ezért az izraeliek egyre nagyobb területet szeretnének kiszakítani Palesztinából. Az illegális telepeket az izraeli kormány a média előtt elítéli és sokat ők is illegálisnak tartanak, azonban valójában támogatják az illegális telepeseket. Felfegyverzik őket és a kormány segít nekik az infrastruktúra kialakításában. Éppen ezért az illegális zsidó telepek úgy terjednek mint a pestis.

A Khan Al-Ahmar-ban élő lakosokat az ,,izraeli,, bíróság döntése alapján kitelepítik egy Abu Dis nevű területre, melyet hulladék lerakóként használnak. A lerombolt területre pedig újabb zsidó telepeseket hoznak és újabb illegális telep jön létre. Vagyis egyfajta lakosságcsere történik azért, hogy Izrael minél több területet birtokoljon a megszállt Kelet-Jeruzsálem körül. Így egy idő után azt hazudhatják, hogy az mindig is hozzájuk tartozott és jogosan nevezik azt a fővárosuknak. Valójában azonban egyfajta etnikai tisztogatás zajlik a faji alapokon működő cionista államban. A hazug demokraták hazug ,,közel-keleti demokráciájában,,.

Orientalista.hu – Al-Isfahani


Forrás:orientalista.hu
Tovább a cikkre »