Etikai vizsgálat indult Ungár Péterrel szemben

Etikai vizsgálat indult Ungár Péterrel szemben

Nyilvánosságra került egy videó, amelyben az LMP-s politikus bevallja: direkt kötött érvénytelen szerződést a párt volt kampánytanácsadójával, Ron Werberrel. Mindezt azért tette, hogy később a pártnak ne legyen semmilyen kötelezettsége Werber felé. Ungár Péter szerint ez pusztán egy szerencsétlen kijelentés volt, valójában nem járt el jogszerűtlenül.

Az országgyűlési  választás után az LMP egyik zárt ülésén ismerte be, hogy szándékosan kötött érvénytelen szerződést Ron Werberrel, az LMP volt kampánytanácsadójával. A nyilvánosságra került videó kapcsán Ungár Péter azt nyilatkozta: „ez egy szerencsétlen és hülye mondat volt”. Az LMP-s politikus szerint bármi is hangzik el a felvételen, az nem igaz, mert ő valójában nem járt el jogszerűtlenül.

A videóban Ungár még azt is bevallja, hogy azért kötött érvénytelen szerződést, hogy Ron Werber semmilyen követelést ne tudjon később érvényesíteni bíróságon.

Ron Werber tavaly ősszel vállalta el, hogy a tavaszi országgyűlési választási kampányban az LMP-nek dolgozik. Werber, aki korábban az MSZP-t is segítette, márciusig dolgozott az LMP-nek. Aztán váratlanul otthagyta a pártot. Májusban derült ki, hogy a kampányszakértő tízmillió forintot követel az LMP-től, mivel állítása szerint a párt nem fizette ki a munkáját, és többször megszegte a szerződésüket is.

Kanász-Nagy Máté, az LMP elnökségi titkára szerint Ungár Péter nem hibázott, mert minden jogosultsága megvolt ahhoz, hogy aláírja a szerződést. Korábban az LMP társelnöke is védelmébe vette Ungárt. Szél Bernadett szerint Ungár Péter azért nem hibázott, mert az LMP valóban Ron Werberrel akart dolgozni.

Ugyanezzel védekezik most Ungár Péter is, mindezek ellenére mégis etikai vizsgálat indult vele szemben.

Lehet, hogy csak most vették észre a pártban Ungár Péter videóját – az LMP-s Csárdi Antal szerint ez az oka annak, hogy frakciótársával szemben csak most indult vizsgálat.

Hírdetés

Sok párttag ellen indult eljárás

Az LMP-ben egyébként alig maradt olyan vezető politikus, aki ellen ne indult volna etikai vagy fegyelmi eljárás. A párt volt kampányfőnöke, Schmuck Erzsébet ellen azért indult fegyelmi eljárás, mert többször beszélt Ungár Péter édesanyjával, Schmidt Máriával.

A párt volt titkárával, Sallai Róbert Benedekkel szemben is vizsgálódtak, mert fellökte a párt volt társelnökét, Hadházy Ákost, aki ellen szintén vizsgálat indult, mert más pártokkal akart együttműködni.

Az LMP egyik társelnöke Szél Bernadett ellen is indult eljárás, és mostanra már a vizsgálatokat lefolytatói etikai bizottság vezetőjével szemben is indult vizsgálat.

Csárdi Antal, akit egyelőre még egyik párttársa sem jelentett fel, kedden azt mondta: hisz abban, hogy helyes döntések születnek.

A párt elnökségi titkára pedig azt mondta: az LMP éppen attól hiteles, hogy mindenkinek van valamilyen fegyelmi ügye.

hirado.hu

The post Etikai vizsgálat indult Ungár Péterrel szemben appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »